Companii

Peste 500 de Panda pana la sfarsitul anului

15.03.2004, 00:00 12



Grupul Auto Italia, importatorul pe piata romaneasca al producatorului italian Fiat estimeaza vanzari de peste 500 de unitati din modelul Panda, lansat oficial in Romania la sfarsitul saptamanii trecute.



Modelul Fiat Panda este situat in clasa mica si are un pret CIP (fara taxe) ce variaza intre 6.490 de euro si 8.590 de euro. Din acest punct de vedere Panda este cel mai ieftin model de automobil de import.



Potrivit oficialilor Auto Italia, o parte dintre clientii acestui model se regasesc printre potentialii clienti ai modelului Daewoo Matiz, produs la Craiova, masina al carei pret porneste de la 4.500 de euro, care vor insa ceva mai mult de la masina lor.



"Ramane de vazut cum vor evolua cererile pe piata romaneasca, insa estimam ca 60% din vanzari vor fi reprezentate de flotele care vor fi cumparate de persoanele juridice, restul urmand a fi achizitionate de persoane fizice. Companiile vor cumpara cu preponderenta masini in varianta de echipare de baza, in timp ce clientii persoane fizice se vor orienta mai degraba catre variante cu grad de dotare mai inalt" spun reprezentantii Auto Italia.



Fiat Panda este disponibil in patru variante de echipare, dotate cu motoare pe benzinade 1,1 litri (54 cai-putere) si 1,2 litri (60 cai-putere). "Ulterior, in a doua parte a anului va fi disponibila si varianta de motorizare diesel multijet de 1,3 litri (70 cai-putere), pentru ca spre sfarsitul anului, o data cu venirea iernii sa fie lansata si varianta Panda cu tractiune integrala" adauga reprezentantii mportatorului Auto Italia.



Consumul, unul dintre elementele cele mai importante pentru un automobil din clasa mica este situat in cazul noului Panda intre 4,8 litri/100 km in afara orasului si 7,2 litri in mediul urban, adica 5,7 litri/100 km in ciclu mixt.



Panda a fost lansat in Europa in toamna anului trecut, comenzile primite de atunci fiind de 150.000 de unitati.



"Acesta este si motivul pentru care lansarea sa pe piata romaneasca s-a produs atat de tarziu, deoarece numarul de comenzi a depasit cu mult estimarile" completeaza reprezentantii Auto Italia.



Grupul AutoItalia include companiile AutoItalia - unic importator Fiat, Alfa Romeo si concesionar Maserati; Interauto - unic importator Ssang Yong; Premium Brands - reprezentant al marcilor Sparco, MS Design, Remus, Foliatec, Eibach si AHB si Inter Motorcycle - importator unic al Honda Motorcycles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO