Companii

Peste jumătate dintre români se aşteaptă ca actuala criză economică să continue încă 2-5 ani

Autor: Emil Popescu

12.04.2011, 23:33 27

Peste jumătate dintre români se aşteaptă ca actuala crizăeconomică să continue încă 2-5 ani şi 92% din populaţie anticipeazăcreşteri de preţuri în acest an, potrivit unui studiu realizat defirma de cercetare a pieţei ISRA Center.

"Încrederea românilor din mediul urban în redresarea economicăeste destul de scăzută. Marea majoritate se aşteaptă la creşteriale preţurilor în 2011 (92%). În acelaşi timp mai mult de jumătatedintre ei (56%) estimează o durată a crizei economice de încă 2-5ani. Există şi o categorie a «pesimiştilor extremi», care considerăcă durata crizei va fi mai mare de 5 ani (10% din locuitoriioraşelor peste 50.000 de locuitori). În schimb, doar 5% suntoptimişti, spunând că văd ieşirea României din criza economică înmai puţin de 1 an", se arată în studiu.

Locuitorii din Muntenia sunt cei mai pesimişti, atât în ceea cepriveşte durata crizei economice, cât şi aşteptările legate decreşterea preţurilor. La polul opus se situează persoanele dinMoldova, mai încrezătoare în situaţia economică. Dintre cei care auparticipat la studiu 92% consideră că în acest an vor avea locmajorări de preţuri. Firma ISRA Center a fost înfiinţată în anul2001, cu capital israelian. Anul trecut firma a devenitreprezentant exclusiv în România al reţelei internaţionale decompanii independente de cercetare de piaţă IriS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO