Companii

Peter Simon, cel mai longeviv expat de pe piaţa locală, se retrage din activitate după 16 ani la conducerea ABB România

Peter Simon, cel mai longeviv expat de pe piaţa locală,...

Autor: Radu Bostan

10.09.2013, 00:06 340
Peter Simon, 63 de ani, unul dintre expaţii cu cel mai lung mandat pe piaţa locală, aflat de 16 ani la conducerea afacerilor din România ale produ­cătorului de echipamente energetice ABB, s-a retras din activitate la începutul lunii septembrie, fiind înlocuit cu polonezul Tomasz Wolanowski, 45 de ani.
 
Tomasz Wolanowski lucrează la ABB din anul 1994, timp în care a ocupat mai multe poziţii de management în cadrul companiei, în principal în zona de marketing şi vânzări. Înainte să fie numit la conducerea operaţiunilor din România, Wolanowski a lucrat ca director comercial al diviziei de echipamente şi sisteme electrice din Polonia.
 
Peter Simon lucrează la ABB România din 1995, an când a preluat poziţia de vicepreşedinte al segmentului de generare electrică din cadrul diviziei locale a companiei elveţiano-suedeze. În 1997, Simon a fost numit country manager şi preşedinte al ABB România. În ianuarie 2007, în contextul aderării la Uniunea Europeană a României şi Bulgariei, responsabilităţile lui Simon au fost extinse pentru a acoperi şi Bulgaria şi Republica Moldova. De la 1 iunie 2013, country manager pentru Bulgaria este Ekkehard Neureither.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro