Companii

Pirelli cauta bani pentru a doua fabrica

15.11.2009, 23:14 22

Producatorul de anvelope Pirelli se pregateste de startulconstructiei celei de-a doua unitati de productie de anvelope, laSlatina, langa fabrica construita in anul 2004.

Proiectul fabricii construite la Slatina prevede doua unitati deproductie de anvelope construite in oglinda. In 2004 a fostrealizata prima unitate, in timp ce unitatea geamana a fostanuntata la inceputul acestui an.

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) analizeaza in prezentacordarea unei finantari de 50 de milioane de euro pentru proiectulde crestere a capacitatilor de productie a companiei Italiene.Potrivit datelor publicate de BEI, valoarea totala a proiectuluieste de 159 mil. euro.

"Proiectul are menirea de a creste competitivitatea, capacitateade productie a Pirelli si de a ii permite sa beneficieze incontinuare de o baza de productie eficienta din punctul de vedereal costurilor, apropiata pietelor din Europa Centrala si de Est",au declarat reprezentantii BEI intr-un comunicat.

Recent Pirelli a obtinut un alt imprumut de la BEI, in valoarede 100 mil. euro, destinat finantarii unor proiecte in domeniulcercetarii si dezvoltarii in perioada 2009-2012.

In luna mai Enrico Malerba, directorul general al PirelliRomania, a declarat ca planurile de extindere au un termen derealizare de trei ani, iar noua investitie beneficiaza de un ajutorde stat de 28 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO