Companii

Plimob din Sighetu Marmaţiei, unul dintre furnizorii locali importanţi de scaune pentru IKEA, a investit 775.000 euro pentru instalarea unui centrale fotovoltaice, în parteneriat cu E.ON Energie România

Plimob din Sighetu Marmaţiei,  unul dintre furnizorii...

Autor: Roxana Rosu

14.12.2022, 11:03 398

Compania Plimob din Sighetu Marmaţiei,  unul dintre furnizorii locali importanţi de scaune pentru IKEA, a investit 775.000 euro pentru instalarea unui centrale fotovoltaice, în parteneriat cu E.ON Energie România.

Centrala va avea 2.400 de panouri fotovoltaice montate pe acoperişurile a trei clădiri ale fabricii din comuna Sarasău, pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 de metri pătraţi.

„Pentru a putea folosi resursele naturale trebuie mai întâi să le protejezi. După investiiţile făcute pentru dotarea cu utilaje şi capacităţi de producţie ultamoderne, investiţia în această centrală va aduce pentru Plimob reducerea consumului de energie electrică din reţea şi va contribui în mare măsură la protejarea mediului, prin consumul de energie verde. Prin proiectul desfăşurat în parteneriat cu E.ON se reduc emisiile de CO2 cu 270 tone pe an. Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producţie”, a declarat Vasile Godja, director general şi acţionar Plimob.

Centrala fotovoltaică va asigura Plimob circa 1.227 MWh pe an de energie electrică, acoperind 14% din energia necesară în procesul de producţie.

Începând din anul 2019, E.ON a finalizat peste 150 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producţia totală de energie fotovoltaică depăşeşte 36 GWh pe an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 tone pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO