Companii

Plus de 58% pentru Lafarge Agregate Betoane

31.08.2006, 18:41 21

Producatorul de materiale de constructii Lafarge Agregate Betoane, detinut de grupul francez Lafarge, si-a redus pierderile in primul semestru cu 50% pana la 460.000 de euro (1,63 mil. lei), comparativ cu nivelul inregistrat in perioada similara din 2005, de 920.000 de euro (3,4 mil. lei).
In plus, cifra de afaceri a companiei a crescut in prima jumatate a anului cu 58%, la 8,7 mil. euro (31,8 mil. lei).
"Pierderea este conjuncturala, ca si anul trecut, iar conducerea companiei estimeaza ca situatia se va remedia pana la sfarsitul anului", afirma reprezentantii companiei.
In luna aprilie a acestui an, actionarii companiei au decis acordarea de dividende in valoare totala de 1,7 mil. euro (6,2 mil. lei).
Compania nu a distribuit dividende de la momentul infiintarii, in anul 1998, din profiturile realizate, in 2004 si 2003 fiind acoperite pierderile inregistrate in anul 2002, iar in anii precedenti nu au fost distribuite dividende.
De asemenea, in luna mai a acestui an, Lafarge Agregate Betoane a achizitionat mai multe cariere de piatra in judetul Brasov, pentru a dezvolta activitatile de agregate de cariera, valoarea tranzactiei fiind de circa 550.000 de euro.
In luna iunie, compania a contractat un credit de 4 mil. euro (14 mil. lei) de la Lafarge Ciment, pentru continuarea programului de investitii prevazute pentru acest an.
Compania si-a schimbat la 1 aprilie conducerea, pozitia de presedinte - director general la Lafarge Agregate Betoane, detinuta de Costin Borc, este de acum ocupata de catre Bruno Daniel Roux, care pana acum era responsabil de activitatea de agregate in cadrul firmei.
Costin Borc, 40 de ani, a fost cooptat la nivelul conducerii centrale a grupului francez. El ocupa pozitia de director de dezvoltare si strategie pe divizia de ciment.
Principalul actionar al Lafarge Agregate Betoane este producatorul de ciment Lafarge Ciment, cu 84,6% din capitalul social. Compania Lafarge Ciment este controlata de grupul francez Lafarge. Un actionar important, care detine 10,3% din actiunile Lafarge Agregate Betoane, este SIF Muntenia.
Actiunile Lafarge Agregate si Betoane sunt tranzactionate pe bursa RASDAQ, ultimul pret fiind de 11 lei/actiune. La aceasta valoare, capitalizarea bursiera a companiei este de 18,6 mil. euro.
Grupul Lafarge este prezent pe piata din Romania prin Lafarge Ciment, Lafarge Agregate si Betoane si Lafarge Arcom Gips. Cele trei divizii au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri totala de circa 245 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO