Companii

Plus de 65% pentru stivuitoarele EFI

05.08.2005, 19:10 57

Compania bucuresteana importatoare de instalatii de ridicat EFI a inregistrat o crestere de 64% a numarului de utilaje vandute in primul semetru al acestui an, de 345 de echipamente, datorita cresterii vanzarilor pentru bunurile de larg consum.

"In 2004, compania a comercializat 382 de utilaje, in crestere fata de cele 154 de utilaje vandute in 2003, iar cea mai mare pondere au avut-o stivuitoarele Diesel si cele specifice pentru depozite", spune Cristina Popescu, responsabilul departamentului de marketing al companiei EFI. Compania nu a dat publicitatii si cifra de afaceri, dar aceasta poate fi estimata la circa 4-5 mil.euro.

Compania EFI face parte din grupul luxemburgez Agrilux, care are ca domeniu de activitate vanzarea si intretinerea masinilor si utilajelor agricole. Grupul Agrilux are reprezentante si in Moldova si Bulgaria, prin EFI Moldova si, respectiv, Matilux Bulgaria.

"Anul acesta preconizam o crestere de 65%, pe care credem ca vom reusi sa o atingem, avand in vedere rezultatele din primul semestru", considera Popescu.

Compania are 40 de angajati. Compania importa stivuitoare marca Still si Svetruck, masini de spalat si curatat Comac si RCM din Italia, precum si baterii de tractiune Hoppecke.

"Cresterea spectaculoasa a pietei instalatiilor de ridicat din anul 2004 se datoreaza extinderii lanturilor comerciale din Romania si dezvoltarii puternice a industriei auto si alimentare", mentioneaza Popescu. Principalii competitori sunt Elmas Brasov, CEMPS, Bergerat Monnoyour, Radacini si Balkancar, din Bucuresti si Motor Force din Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO