Companii

Policolor, 14 hectare pentru 7,5 mil. euro

12.12.2005, 19:16 18

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor Bucuresti a vandut un teren cu cladirile aferente acestuia din zona de sud-est a Bucurestiului, pentru suma de 27,2 milioane de lei (7,5 milioane de euro), potrivit reprezentantilor companiei.

Terenul, a carui suprafata este de circa 14 hectare, ar putea avea in final ca destinatie constructia unui centru comercial de mari dimensiuni cum sunt hypermarketurile, sustin surse de pe piata. Decizia de vanzare a terenului, care reprezenta un activ neutilizat de catre companie, a fost luata de actionarii Policolor la jumatatea lunii august a anului curent. Policolor a inregistrat dupa primele noua luni ale anului un profit net de 6,6 mil. lei (1,83 mil. euro), in crestere in euro cu 7%, dar in scadere usoara in lei. Cifra de afaceri realizata de companie s-a ridicat la 23,6 mil. euro, in crestere cu 33% comparativ cu afacerile din perioada ianuarie-septembrie a anului trecut.

Piata vopselelor este dominata de trei mari producatori: Kober, Dufa si Policolor. Principalii actionari ai Policolor sunt trei fonduri de investitii, Romanian Investment Fund, inregistrat in Cipru, care are o detinere de 39,4%, Romanian-American Enterprise Fund cu o participatie de 33,2% si Romanian Reconstruction, un alt fond inregistrat in Cipru, care controleaza 10,4% din capitalul social al companiei.

Actiunile Policolor sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 1,3 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 25,3 milioane de euro. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24