Companii

Porumboiu mizează pe afacerile din toamnă după ce seceta i-a distrus 1.400 de hectare de rapiţă

Porumboiu mizează pe afacerile din toamnă după ce seceta i-a distrus 1.400 de hectare de rapiţă

Foto: Mircea Rosca

Autor: Gabriel Razi

29.04.2012, 17:22 954

Adrian Porumboiu, unul dintre primii zece producători agricoli de pe piaţa locală, şi-a majorat în acest an cu până la 83% suprafeţele dedicate florii-soarelui şi porumbului în cadrul celor 27.000 de hectare de teren arabil pe care le exploatează prin intermediul Comcereal Vaslui, arată un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Una dintre mizele pentru afacerile lui Porumboiu va fi în acest an business-ul din toamnă atunci când va strânge de pe câmp porumbul şi floarea soarelui. Majorarea suprafeţelor de porumb şi grâu vine după ce omul de afaceri a redus la 3.500 de hectare suprafaţa dedicată rapiţei, un minus de 1.400 de hectare faţă de 2011.

Antreprenorul a anunţat deja că recolta sa de rapiţă este sub semnul întrebării ca urmare a secetei. "Dacă rapiţa nu intră în iarnă viguroasă vom pierde întreaga cultură", declara Adrian Porumboiu pentru ZF în luna septembrie a anului trecut.

Primele estimări de producţie arată că recolta totală de rapiţă a României se va reduce în acest an cu două treimi la 224.00 de tone. În bani, recolta de rapiţă este cu 200 milioane de euro mai mică faţă de cea din 2011, potrivit calculelor ZF.

Comcereal Vaslui intră în competiţie pe piaţa agricolă locală cu alte companii deţinute de antreprenori români precum Cerealcom Dolj (Mihai Anghel), TCE 3 Brazi (Culiţă Tărâţă) sau Agrofam Holding (Ştefan Poienaru).

Citiţi peZF Corporatece preţuri vrea Porumboiu pentru grâu sau porumb anul acesta şi ce planuri are pe termen scurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO