Companii

Poşta Română va furniza Enel Energie şi Enel Energie Muntenia servicii poştale de 7,16 milioane lei

Poşta Română va furniza Enel Energie şi Enel Energie Muntenia servicii poştale de 7,16 milioane lei

Autor: Adrian Dumitrache

08.10.2012, 13:36 457

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) va furniza Enel Energie şi Enel Energie Muntenia servicii de primire, prelucrare şi livrare a trimiterilor corespondenţă neprioritară, valoarea contractului ridicându-se la 7,16 milioane de lei, fără TVA (circa 1,6 milioane de euro).

Serviciile vor fi prestate în toate localităţile urbane şi rurale din fiecare judeţ din componenţa celor două societăţi Enel, se arată în anunţul de atribuire, care nu specifică durata contractului.

La licitaţie s-a înscris doar Poşta Română, care are exclusivitate în furnizarea acestui serviciu până la 31 decembrie 2012.

Tipul procedurii de atribuire a contractului a fost negociere fără anunţ de participare.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Enel (Italia) este unul din cei mai importanţi investitori privaţi din sectorul energiei electrice din România.

Subsidiara locală deserveşte circa 2,5 milioane de clienţi, gestionează 93.000 km de reşea şi are aproximativ 5.000 de angajaţi, potrivit datelor disponibile pe pagina web a Enel.

În România, Enel operează prin următoarele Enel Energie (furnizează energie electrică în zonele Banat şi Dobrogea), Enel Energie Muntenia (furnizează nergie electrică în Muntenia Sud), Enel Distribuţie Banat (gestionează reţeaua electrică din Banat), Enel Distribuţie Dobrogea (gestionează reţeaua electrică din Dobrogea), Enel Distribuţie Muntenia (gestionează reţeaua electrică din Muntenia Sud) şi Enel Green Power România - dezvoltă proiecte de energie regenerabilă (eoliană).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO