Companii

Precizare ANT: “Punctul de lucru din şoseaua Ştefan cel Mare al agenţiei Mareea Comtur funcţiona fără licenţa de turism”. Agenţia are 11 puncte de lucru.

Precizare ANT: “Punctul de lucru din şoseaua Ştefan...

Autor: Mirabela Tiron

25.06.2013, 20:02 461

Autoritatea Naţională de Turism a transmis că punctul de lucru situat în şoseaua Ştefan cel Mare al agenţiei Mareea Comtur funcţiona cu licenţă de turism expirată. Agenţia are 11 puncte de lucru, din care trei puncte de lucru în Bucureşti, două în Deva, două în Cluj Napoca, unul în Iaşi şi alte puncte de lucru în Mamaia, Neptun şi Timişoara, potrivit datelor de pe site-ul agenţiei.

"Referitor la controlul efectuat astăzi de către reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism la agenţia de turism “Mareea”, administrată de SC Mareea Comtur SRL, revenim cu următoarele precizări : Pentru a nu crea confuzii , întărim ideea că în urma verificărilor efectuate la  punctul de lucru situat in şoseaua Ştefan cel Mare, reprezentanţii ANT au constatat că acest punct de lucru funcţiona cu licenţa de turism expirată", potrivit datelor publicate de ANT pe propriul site.

Anterior, oficialii ANT au transmis:

Autoritatea Naţională pentru Turism a declanşat două acţiuni de verificare a agenţiilor de turism implicate în incidentul petrecut în Muntenegru. Cele două agenţii sunt “Mareea”, administrată de SC Mareea Comtur SRL, şi „Gregory Tour Holiday”, administrată de SC Gregory Tour Holiday SRL.

În urma verificărilor efectuate la SC Mareea Comtur SRL, la punctul de lucru situat în şoseaua Ştefan cel Mare, reprezentanţii ANT au constatat că agenţia funcţiona cu licenţa de turism expirată. Acest lucru reprezintă contravenţie şi a fost sancţionată cu suma de 20.000 lei, conform prevederilor legale în vigoare. Referitor la acest aspect, Autoritatea Naţională pentru Turism va sesiza organele abilitate cu privire la aspectele ce depăşesc aria sa de competenţă. La acest punct de lucru a fost încheiat un singur contract de comercializare a serviciilor turistice, cu una din persoanele implicate în incidentul din Muntenegru.

Reprezentanţii ANT au constatat că agenţiile de turism respective aveau contracte de prestări servicii transporturi turistice cu firme specializate, valabil încheiate.

Conform prevederilor acestui contract, la punctul 4.1.5. se stipulează printre obligaţiile prestatorului “să se asigure ca deţine licenţa de transport valabilă, acordată de autoritatea competentă, precum si că deţine poliţele de asigurare cerute de lege pentru ca activitatea desfăşurată în baza prezentului contract să poată fi desfăşurată în deplină legalitate (incluzând asigurarea de răspundere civilă şi asigurarea pentru persoane şi bagajele acestora)

De asemenea, verificările inspectorilor de control au evidenţiat faptul că respectivele firmele de transport aveau încheiate poliţe de asigurare facultative a autovehiculelor.

În urma controlului efectuat, au fost identificate 31 de contracte de comercializare a pachetelor turistice sau de revânzare servicii turistice pentru un număr de 43 de persoane participante la sejur. De asemenea, au fost identificate un număr de 4 agenţii de turism ce au revândut aceste pachete turistice, toate fiind autorizate conform legii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO