Companii

Prestige Tours: Aducem 60.000 de turisti straini

20.11.2008, 13:58 33

Agentia de turism Prestige Tours estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de 8 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul trecut, datorita atragerii mai multor turisti straini, potrivit lui Mircea Vladu, proprietarul si directorul general al companiei.
"In primele noua luni ale acestui an am avut o cifra de afaceri de 6,5-7 milioane de euro. Lunile octombrie, noiembrie, decembrie reprezinta o perioada de low-season, deoarece nu sunt multe deplasari sau evenimente fata de restul anului", a precizat el.
Cea mai mare pondere in cifra de afaceri a agentiei o detine turismul extern, care a generat 4 mil. euro anul acesta. "Zborurile charter catre destinatii precum Antalya, Creta, Rhodos, Corfu, Cipru, Sardinia, Tenerife si Palma de Mallorca au adus cele mai mari venituri anul acesta", a spus el.
Mircea Vladu a adaugat ca nu s-a inregistrat un regres pe acest segment, vanzarile fiind la nivelul celor de anul trecut.
Totusi, cea mai mare rata de crestere a vanzarilor a fost pe segmentul de incoming, care a adus circa 1,3 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul trecut. Din activitatea de ticketing compania a incasat un milion de euro, in timp ce din activitatea de evenimente 700.000 de euro. Anul acesta, au venit prin agentia de turism 50.000 de vizitatori straini, din care cei mai multi au fost englezi si germani. "Au fost 40.000 de turisti care au venit pe Dunare in croaziere. Pe circuitele culturale in Bucovina, Transilvania si alte zone au venit 10.000 de turisti in principal vest-europeni", a spus el.
Vladu a mai mentionat ca deja s-au semnat o parte din contractele pentru anul viitor. "Touroperatorii sunt optimisti in ceea ce priveste situatia de anul viitor. Am semnat contracte pentru 60.000 de turisti, dintre care circa 27% americani si restul englezi, germani, elvetieni, francezi, austrieci", a declarat el.
Pe croziere vor veni 15.000 de turisti americani, din totalul de 48.000 de turisti, in timp ce pe circuite culturale vor fi 1.000 de americani din totalul de 12.000 de turisti. "Totusi nu stim daca se va concretiza acest lucru sau nu. Daca nu vor exista inscrieri, partenerul poate anunta si anula o excursie cu o luna inainte. Ramane de vazut daca vom avea acest numar de turisti. Ca volum, nu prevad o scadere, dar o crestere moderata cu o singura cifra", a spus el.
Compania va organiza anul acesta sapte petreceri de Craciun pentru companii din industria petroliera si energetica, de telecomunicatii, bancara si de asigurari, care vor aduce circa 200.000 de euro.
"O petrecere de Craciun pentru o companie costa de la 5.000 de euro pentru 30 de angajati si poate ajunge la 35.000 de euro pentru 150 de anagajati", a spus el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO