Companii

Primele disponibilizari in industria uleiurilor: Argus da afara 10% din angajati

Primele disponibilizari in industria uleiurilor: Argus da afara 10% din angajati

Vasile Leu, actionarul Argus Constanta: Reducerea costurilor a devenit o preocupare permanenta. Fiecare sef de sectie trebuie sa stinga lumina dupa finalizarea programului, iar aparatele care nu sunt folosite pentru o perioada mai lunga de timp sunt inchise.

27.07.2009, 17:36 32

Argus Constanta, unul dintre cei mai mari producatori de ulei vegetal local, care a rulat anul trecut afaceri de aproape 58 de milioane de euro, va disponibiliza anul acesta aproximativ 10% din angajatii companiei pentru a reduce din costuri pe fondul efectelor crizei financiare.

"De la inceputul anului am disponibilizat 12 persoane si este posibil sa mai facem o noua restructurare in curand, de aproximativ 15-16 persoane", a declarat Vasile Leu, directorul general si actionarul companiei Argus Constanta.

 Tinand cont ca Argus a finalizat anul trecut cu 329 de angajati, potrivit datelor aparute pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti pe care compania este listata, inseamna ca producatorul constantean va finaliza anul acesta cu aproximativ 300 de angajati. Leu a adaugat ca restructurarile au fost facute la nivelul intregii companii.

 "Reducerea costurilor a devenit o preocupare permanenta. Fiecare sef de sectie trebuie sa stinga lumina dupa finalizarea programului, iar aparatele care nu sunt folosite pentru o perioada mai lunga de timp sunt inchise", spune Leu.

Potrivit lui, aceste modalitati de eficientizare sunt minore, reducerea costurilor fiind realizata in mare parte prin eficientizarea resurselor de energie sau apa. Aceste decizii au fost luate de producatorul de ulei vegetal dupa ce compania a finalizat primul trimestru al acestui an cu o cifra de afaceri de 27,2 mil. lei (6,4 mil. euro) in scadere cu 46% comparativ cu primele trei luni ale anului 2008. In acelasi timp, profitul inregistrat de Argus a fost de doar 124.000 de lei(circa 30.000 de euro), in scadere cu 98% fata de aceasi perioada a anului precedent, cand producatorul obtinea 5,7 mil. lei (1,5 mil. euro). "Primul semestru al acestui an il vom incheia pe pierdere, deoarece a trebuit sa reducem sub costuri pretul de vanzare al produsului finit. In plus, volumul de vanzari a fost mai mic in prima jumatate a acestui an comparativ cu aceeasi perioada din 2008", a explicat directorul general al Argus.

El a adaugat, ca spera sa recupereze insa pierderea realizata in primele sase luni ale acestui an pana la sfarsitul lui 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO