Companii

Primul Metro in Moldova, deschis de Metro Romania

09.12.2004, 00:00 79

Compania Metro Cash & Carry, parte a grupului german Metro, va deschide astazi primul sau magazin din Republica Moldova, in urma unei investitii de peste 15 milioane euro.
"Intram pe piata din Republica Moldova la cererea potentialilor nostri clienti profesionisti", afirma Dusan Wilms, Director General al Metro Cash & Carry Romania si Republica Moldova.
El spune ca pana in prezent, au fost incheiate contracte cu peste o mie de furnizori de produse, dintre care 90% sunt din Republica Modlova si din Romania.
Metro opereaza unul dintre cele mai mari lanturi de distributie, avand peste 2.300 de locatii in 27 de tari si circa 240.000 de angajati.
In Romania, grupul german opereaza 20 de magazine, din care patru in Bucuresti. Lista mai include orase precum Brasov, Timisoara, Constanta, Bacau, Craiova si Galati.
La acestea se adauga sase magazine ale diviziei de bricolaj Praktiker, situate in Bucuresti si provincie. Fiecare magazin Metro reprezinta o investitie de aproximativ 15 milioane de euro. Metro Cash & Carry Romania a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de 762 milioane euro, potrivit propriilor estimari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO