Primul pas la centura Bacăului: CNADNR a semnat contractul de actualizare a studiului de fezabilitate

9 ian 2012 Autor: Andreea Neferu

Primul pas la centura Bacăului: CNADNR a semnat contractul de actualizare a studiului de fezabilitate

Foto: Silviu Matei

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat cu firma Arcadis Eurometudes un contract pentru actualizarea studiului de fezabilitate la varianta de ocolire a Bacăului.

Valoarea contractului se ridică la 355.880 de lei (81.751 euro) şi este finanţat în proporţie de 69,25% din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul banilor venind de la bugetul de stat.

Scopul contractului este de a revizui şi actualiza studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, detaliile de execuţie şi documentaţia de atribuire existente şi de pregăti cererea de finanţare din bani europeni pentru varianta de ocolire la profil de autostradă a Bacăului.

Contractul de construcţie a centurii va fi scos la licitaţie în al doilea trimestru al anului, lucrările fiind estimate să înceapă în al treilea trimestru al lui 2012.

Ministerul Transporturilor vrea să construiască centura Bacăului la standard de autostradă cu circa 97 de milioane de euro, în contextul în care lungimea şoselei este de 30,8 de kilometri, potrivit unor hărţi prezentate de instituţie.

 
Cuvinte cheie:
CNADNR
, centura Bacaului

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide