Companii

PRO TV, profit operational de 19,48 mil. $ in T3

PRO TV, profit operational de 19,48 mil. $ in T3
02.11.2007, 21:51 17

Operatiunile de televiziune din Romania ale grupului american Central European Media Enterprises (CME) - PRO TV, Acasa, Sport.ro, PRO Cinema si PRO TV International - au crescut cu 51,6% in al treilea trimestru, la 44,41 milioane de dolari.
Profitul operational (EBITDA) a fost de 19,48 milioane de dolari in aceasta perioada, cu 66,3% mai mare decat in al treilea trimestru din 2006.
In primele noua luni ale anului, afacerile din Romania au urcat cu 40,3%, la 135,97 milioane de dolari, iar profitul operational a crescut cu 43,8%, la 39,75 milioane de dolari, a anuntat ieri CME pe piata bursiera NASDAQ.
Grupul mai detine posturi de televiziune in Cehia, Croatia, Slovacia, Slovenia si Ucraina. In al treilea trimestru, afacerile CME au ajuns la 174,8 mil. dolari, in crestere cu 55% fata de aceeasi perioada din 2006. Profitul operational (EBITDA) al CME s-a majorat cu 147%, la 64,2 mil. dolari.
"Rezultatele din trimestrul trei subliniaza cresterea noastra sustinuta pe toate pietele. In special, sunt multumit de performanta puternica a operatiunilor noastre din Ucraina. Recent, ne-am majorat obiectivele pentru acest an si ne dorim sa ne pastram pozitia de operator de posturi TV cu cea mai rapida crestere", a declarat Michael Garin, CEO al CME.
In primele trei trimestre, CME a inregistrat venituri totale de 539 mil. dolari, cu 39% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational al grupului a crescut cu 57%, la 191,1 mil. dolari.
In Romania, CME detine 95% din operatiunile posturilor de televiziune, in timp ce restul de actiuni sunt in proprietatea partenerului local, Adrian Sarbu, directorul general al PRO TV si proprietarul grupului MediaPro, care detine, printre altele, si Ziarul Financiar.
In primavara acestui an, Adrian Sarbu a vandut catre CME 5% din actiunile PRO TV SA, compania care reuneste toate posturile de televiziune detinute de grupul american in Romania, pentru 49,8 mil. dolari. La acest pret, valoarea PRO TV a fost de aproape 1 mld. dolari. CME a anuntat la mijlocul lunii octombrie numirea lui Adrian Sarbu in functia de director operational (COO) al intregului grup.
Actiunile CME sunt listate pe piata NASDAQ, valoarea companiei ajungand la 4,8 mld. dolari. CME este controlata de omul de afaceri american Ronald Lauder.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO