Companii

Producatorii alimentari, 30% din Dunapack

18.01.2009, 18:12 62

Producatorul de ambalaje de carton ondulat Dunapack Rambox din Sfantu-Gheorghe, parte a holding-ului Prinzhorn din Austria, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de circa 22 de milioane de euro, la acelasi nivel pe care l-a avut si anul trecut, sub estimarile initiale de 25 de mil. euro.

"Anul 2008 a fost incheiat cu o cifra de afaceri usor sub nivelul estimarilor initiale, prognozate la inceputul anului, in principal din cauza conditiilor din piata", a declarat Vlad Vasiliu, CEO al companiei Dunapack Rambox, in care lucreaza 170 de angajati.
Pentru anul in curs, compania a prognozat o cifra de afaceri in crestere cu aproape 15% fata de anul trecut, bazandu-se pe industria bunurilor alimentare si pe clientii din acest segment, care reprezinta 30% din veniturile companiei.
"Trimestrul al patrulea nu a marcat o scaderea a comenzilor din partea clientilor. Reduceri vizibile referitoare la cererea pentru ambalaje din carton ondulat pot fi confirmate numai din partea clientilor din industria constructoare de masini, care in cazul nostru reprezinta 1,5% in totalul clientilor", a declarat el.
Daca semnalele primite de la clientii care activeaza in industrii afectate precum cea auto creeaza premisele unor ajustari negative anul acesta, nu acelasi lucru se poate spune despre segmentul bunurilor de larg consum, unde datele statistice de sfarsit de an indica o crestere de ansamblu de 25% fata de perioada similara a anului anterior.
"Ma astept ca aceasta tendinta sa se pastreze si anul acesta, chiar daca probabil ritmul de crestere va fi de 12-14%", a precizat el.
Printre clientii companiei din industria bunurilor de larg consum se numara Dr Oetker, Heineken sau Nestle.
Reprezentantii Dunapack Rambox si-au propus realizarea unei productii de placi si ambalaje din carton ondulat de 80 mil. metri patrati, cu 14% mai mult fata de capacitatea la care a lucrat pana acum.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO