Companii

Producătorii de materiale de construcţii au investit 50 mil. € în noi fabrici: Moldova a atras cele mai multe proiecte

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

24.06.2014, 11:31 470

Antreprenorii şi multinaţio­nalele din industria mate­rialelor de construcţii au investit anul trecut şi în prima jumătate a acestui an cel puţin 50 de milioane de euro în construirea de noi fabrici sau linii de producţie, în ciuda faptului că piaţa pe care activează, evaluată la circa 3 miliarde de euro în 2013, a cunoscut pe timp de criză un declin de circa 40%, arată o analiză a ZF.

Fie că este vorba de adezivi şi mortare, ţiglă metalică, vopsea, sticlă sau polistiren, producătorii din zona materialelor de construcţii au preferat să se pregătească încă de pe acum pentru că se aşteaptă ca în ur­mătorii ani cererea să înceapă să crească din nou, având în vedere că în România există în continuare un deficit important de drumuri, căi ferate, aeroporturi, dar şi de case confortabile sau reţele de canalizare.
 

Se pregătesc de finalul crizei

„Firmele îşi proiectează într-un anumit fel viitorul, având în vedere că ciclul de criză se apropie de final“, afirmă Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Pro­ducătorilor de Materiale de Construcţii (APMCR).

Cea mai recentă investiţie anunţată este cea a grupului Fabryo-Atlas Paints, care va cheltui 500.000 de euro pentru construirea unei unităţi de mortare cu o capacitate de 80.000 de tone anual în Popeşti-Leordeni (judeţul Ilfov).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO