Companii

Producătorii de medicamente au dat afară 500 de oameni anul trecut

Autor: Ioana David

21.09.2010, 17:39 47

Producători locali de medicamente au dat afară 500 de oamenianul trecut când s-au înregistrat şi 1.000 de ore de şomaj tehnic,conform estimărilor lui Dragoş Damian, preşedintele AsociaţieiProducătorilor de Medicamente generice din România. Asociaţiagrupează companiile Actavis, Antibiotice, Biofarm, Egis, GedeonRichter, LaborMed, Sandoz, Terapia-Ranbaxy, Teva, Antibiotice.

"Nici nu poate fi vorba de profit în aceste condiţii pentru cănoi susţinem sistemul de stat. Acum când plătesc (autorităţile -n.red.) avem senzaţia că ni se fac o favoare", a spus Damian.

Recent, Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilorde Sănătate a afirmat că deşi este un an de criză producătoriifarma şi-au luat banii.

"În România lui 2010 cea mai profitabilă este industria farma.Situaţia este dezastruoasă pentru că banii fondului naţional sescurg către consumul de medicamente. În 2009 a fost o creşterebruscă a costurilor cu 300 de milioane de euro, ceea ce adezechilibrat bugetul CNAS", a declarat Duţă citat de Mediafax.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO