Companii

Producatorul de ambalaje Can Pack livreaza doze de aluminiu grupului EFES pentru operatiunile din Turcia si Republica Moldova

Producatorul de ambalaje Can Pack livreaza doze de aluminiu grupului EFES pentru operatiunile din Turcia si Republica Moldova

Printre clientii companiei se numara producatori de bere precum Heineken, SABMiller si InBev

15.04.2009, 16:34 495

Filiala locala a grupului polonez Can-Pack, care detine o fabrica de ambalaje din aluminiu in Bucuresti, in care lucreaza 160 de angajati, a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de circa 11 milioane de euro, in crestere cu aproape 15% fata de aceeasi perioada anul trecut.

Compania a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 56 de milioane de euro, livrand ambalaje pentru clienti precum Heineken, SABMiller, InBev si Tuborg Romania dar si pentru companii din Turcia, Grecia, Republica Moldova si alte tari din Africa, Orientul Apropiat si Asia.
In primele trei luni din acest an, Can Pack a vandut 121 de milioane de cutii metalice, din care aproape 73% pentru piata locala.
„Incepand cu anul acesta livram doze de aluminiu grupului EFES pentru operatiunile din Turcia si Republica Moldova. In rest au fost realizari pe clientii existenti", a declarat Cristian Cornea, executive general manager al Can Pack Romania.
Cresterea de pe primul trimestru este explicata prin majorarea capacitatilor de imbuteliere a unor clienti din Romania, precum si prin cresterea exporturilor.
„Inregistram o crestere pe destinatiile din Orientul Apropiat, India, Pakistan", a spus el. Exporturile au contribuit cu 3 milioane de euro la rulajul raportat de producator in primul trimestru.
Pe plan local, cererea pentru dozele de aluminiu este intr-o „crestere rezonabila", apreciaza Cornea. „Am observat ca in perioada 2007-2008 consumul de doze pe plan local a crescut cu 15-20% anual si cred ca acest ritm de crestere s-ar putea mentine si anul acesta", a sustinut el.
Proiectul de investitii de 6 milioane de euro al companiei, inceput anul trecut, prin care se mareste capacitatea de productie cu 30%, este in curs de finalizare. „Am cheltuit peste 1,2 milioane de euro doar pentru indeplinirea cerintelor de mediu. Mai sunt in derulare unele investitii de o amploare mai redusa, legate de eficientizarea unor echipamente. Nu am anulat niciun proiect existent de investitii, se vor executa toate conform planurilor", a spus el.
Anul acesta se urmareste punerea in functiune a capacitatilor suplimentare de productie si controlul cash-flowului.
„Urmarim evolutia economiei locale si mondiale si speram ca imprevizibilitatea unor factori cheie (curs schimb, dobanzi, taxe, impozite, legislatie) sa se mai diminueze in urmatoarea perioada, pentru a oferi oamenilor de afaceri o oarecare stabilitate", a spus el.
Grupul polonez Can-Pack, al carui actionar majoritar este compania nord-americana F&P Holding, controleaza, pe langa unitatea din Romania, fabrici in Polonia, Ucraina, Slovenia, Cehia, Dubai, Franta si in alte tari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO