Companii

Producătorul Eurosport DHS a ajuns la afaceri de 108,8 mil. euro cu fabrica de biciclete de la Deva

Producătorul Eurosport DHS a ajuns la afaceri de 108,8...

Autor: Laurentiu Cotu

21.11.2023, 16:20 199

Producătorul de biciclete Eurosport DHS, controlat de investitori chinezi şi germani, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 536,8 mil. lei (108,8 mil. euro), în creştere cu peste 38% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 388,6 mil. lei (79 mil. euro), potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor publice.

Eurosport DHS a realizat anul trecut un profit net de 15,9 mil. lei (3,2 mil. euro), de 2,6 ori mai mare faţă de anul precedent, când producătorul de biciclete a obţinut un câştig net de aproape 6 mil. lei (1,2 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 331 de angajaţi.

Eurosport DHS a fost înfiinţată în anul 2004 cu obiect principal de activitate producţia de biciclete, fiind controlată de investitori chinezi şi de germanii de la Prophete Gmbh, potrivit celor mai recente date. Aceştia din urmă sunt activi în producţia de biciclete din Germania, având o istorie de peste 100 de ani. Unitatea de producţie a bicicletelor DHS din Deva a fost inaugurată în urma unei investiţii iniţiale de peste 6 mil. euro, care ulterior a crescut la peste 20 mil. euro, potrivit datelor anterioare ale ZF. Eurosport DHS face parte din grupul DHS, alături de compania DHS Bike Parts. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO