Companii

Producatorul Tuborg se gandeste la un alt nume. “Nu ni se mai potriveste denumirea actuala”

Producatorul Tuborg se gandeste la un alt nume. “Nu ni se mai potriveste denumirea actuala”

Shachar Shaine, presedintele URBB: Estimam ca pana la finalul anului exporturile Granini vor reprezenta 5% din productia locala si speram sa exportam pe viitor si in Turcia si Republica Moldova

04.11.2009, 23:27 194

"Discutam schimbarea numelui companiei de cativa ani, incadinainte de a aduce Orangina si Granini, si este un aspect pe careil luam in continuare in considerare pentru ca nu mai suntem doarun producator de bere si numele nu ni se mai potriveste", adeclarat Shachar Shaine, fara a dezvalui insa o data exacta la careaceasta schimbare va avea loc.
Desi principalele vanzari ale companiei sunt realizate debrandurile de bere Skol, Tuborg si Carlsberg, din portofoliul URBBmai fac parte si sucurile Granini si Orangina, iar din 2010producatorul va intra si pe piata apelor minerale. Shaine adeclarat anterior ca decizia de a intra pe piata sucurilor si aapelor minerale a fost luata pentru a echilibra portofoliulcompaniei. "Sunt de parere ca orice schimbare este binevenita atatatimp cat are un suport rational. Mai exact, daca decizia celor dela URBB este bazata pe o nevoie depistata si confirmata de ocercetare, atunci punerea ei in practica este perfect justificata",a declarat Beatrice Danis, managing partner al companiei debranding BrandTailors.

Romania,a treia piata din Europa pentru Granini
Astfel, intimp ce vanzarile de bere au stagnat in primele opt luni aleacestui an, volumul Granini a crescut in aceeasi perioada a anuluicu 62% fata de rezultatele inregistrate in ianuarie-august 2008. Inurma obtinerii acestor rezultate, Romania este cea de-a treia taracu cele mai mari vanzari de Granini din Europa, dupa Germania siSpania.
"Acesta a fost cel mai bun an pentru noi de la preluarea branduluiGranini. Sunt sigur ca daca nu era un an de criza am fi putut sadublam anul acesta vanzarile acestui brand", a afirmat presedinteleURBB, care estimeaza ca vanzarile Granini vor depasi la finalulacestui an 15 milioane de euro.
La obtinerea acestor rezultate a ajutat insa si incepereaexporturilor Granini catre Bulgaria in primavara acestui an prinintermediul producatorului bulgar de apa minerala Devin.

Fabrica din Romania, baza de export
"Estimam ca pana la finalul anului exporturile Granini vorreprezenta 5% din productia locala si speram sa exportam pe viitorsi in Turcia si Republica Moldova. Actionarii Eckes-Granini suntmultumiti de evolutia brandului si vor sa transforme Romaniaintr-un centru de export", a completat Shaine, mentionand ca URBBeste singurul producator Granini din Europa Centrala si deEst.
In primele sapte luni ale acestui an, piata bauturilor racoritoarenecarbonatate a inregistrat o scadere de 8% fata de aceeasiperioada a anului trecut, in timp ce segmentul de juice (100%fructe) si nectaruri (concentratie de suc de cel putin 25%) arealizat o scadere de aproximativ 12% in aceeasi perioada aanului.
"Segmentul de juice si nectaruri scade mai mult decat cel de stilldrinks (concentratie de suc de maxim 25% - n. red.) deoarecevanzarile produselor mai scumpe au fost mai afectate de crizaeconomica", a explicat Shachar Shaine.
El estimeaza ca piata de necarbonatate va avea la finalul acestuian un volum intre 250 si 280 de milioane de litri si vanzari deaproximativ 150 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO