Companii

Productivitatea a triplat profitul net al Carpatcement

31.05.2007, 18:40 19

Carpatcement Holding, divizia de ciment a grupului HeidelbergCement, a realizat anul trecut un profit net de 63 mil. euro, in crestere cu 160% fata de anul 2005, cand rezultatele financiare au fost afectate de amenda de circa 9 mil. euro platita catre Consiliul Concurentei.
In luna martie a anului curent, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis anularea amenzii primita de Carpatcement, pentru incalcarea legislatiei in domeniul concurentei.
"Rezultatul anului 2005 a fost puternic afectat de amenda platita Consiliului Concurentei, impactul ei fiind dublu: acela de majorare a cheltuielilor totale, dar si de majorare a impozitului pe profit, amenda fiind o cheltuiala nedeductibila", a declarat pentru ZF Mihai Rohan, directorul general al Carpatcement Holding.
Carpatcement lucreaza cu o marja neta de profit de 27%, in conditiile in care cifra de afaceri a companiei a ajuns in 2006 la 226 mil. euro, in crestere cu 43% fata de anul precedent.
In plus, procentul mult mai mare de crestere a profitului net se datoreaza si cresterii mult mai lente a cheltuielilor in 2006, de circa 12%, si reducerii personalului cu 16% anul trecut, pana la 1.500 de angajati.
"Cresterea costurilor variabile intr-un procent apropiat cu cel de crestere a cifrei de afaceri a fost contrabalansata de reducerea costurilor fixe pe tona de ciment ca urmare a cresterii gradului de utilizare a capacitatilor instalate si a cresterii productivitatii muncii. De asemenea, cheltuielile cu personalul au fost reduse cu 10%", explica Rohan. Compania intentioneaza sa-si dubleze capacitatea de productie de ciment pana in 2010, pe fondul cresterii puternice a pietei de constructii si a consumului de ciment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO