Companii

Profitul Altur Slatina a urcat cu 25%

18.11.2004, 00:00 15

Producatorul de componente auto Altur Slatina a inregistrat pe primele noua luni ale anului un profit de aproape 0,6 milioane de euro, in crestere cu 25% (in euro) fata de nivelul anului trecut, in urma unor investitii de circa 1,5 mil. de euro.
Cu 17,3 % mai mari decat tinta propusa in bugetul de venituri si cheltuieli, veniturile totale ale companiei au urcat la aproape 16 mil. euro, in crestere cu 37% fata de nivelul anului trecut.
Pierderea rezultata din activitatea financiara s-a adancit insa la aproape 90.000 de euro datorita diferentelor de curs nefavorabile si dobanzilor bancare aferente creditelor angajate.
Valoarea totala estimata a programului de investitii, modernizari si reparatii pe anul 2004 este de aproximativ 1,5 mil. euro.
Altur Slatina mai are in plan investitii de aproximativ trei milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie in vederea livrarii de piese catre firma Continental Teves(Germania), precum si pentru fabricarea de noi produse pentru compania germana TRW si pentru cea olandeza Rubitech.
TRW Automotive, unul dintre primii zece furnizori mondiali de componente pentru industria auto, detinea la sfarsitul anului 2002 o pondere de 43,6% in totalul cifrei de afaceri a Altur.
Principalele produse ale Altur sunt piesele turnate din aluminiu (cu o pondere de peste 60% in cifra de afaceri), compania producand pistoane, seturi motor, pompe de frana si etrieri turnati, coturi destinate microcentralelor termice.
Activitatea societatii a evoluat crescator in ultimii ani, beneficiind de pozitia de lider pe piata interna la anumite produse si de contractarea unor comenzii importante de la clienti din strainatate.
SIF Oltenia detine 87,89% din capitalul societatii in valoare de 189,75 miliarde lei. Pretul de inchidere pentru actiunile companiei a fost de 16.500 lei/actiune, pe piata Rasdaq, in scadere cu 0,6% fata de sedinta anterioara. La aceasta cotatie capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 15,78 mil. euro. Actiunile companiei vor fi in scurt timp tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO