Companii

Profitul Broker Cluj la cinci luni: 2,3 milioane de euro

20.06.2005, 18:46 10

SSIF Broker Cluj, una dintre cele mai mari societati de brokeraj independente de la Bursa, a obtinut in luna mai un profit de 1,5 miliarde de lei (41.000 de euro), comparativ cu un castig de un miliard de lei (28.000 de euro) in luna precedenta.

Profitul brut cumulat al Broker pe primele cinci luni ale anului se ridica la circa 86,1 mld. lei (2,3 mil. euro). Cea mai mare parte a acestui profit (aproape 2 mil. euro) a fost obtinuta in primele doua luni ale anului, pe fondul evolutiei bune a Bursei din acea perioada. Incepand cu luna martie, profitul Broker a urmat trendul pietei de capital, in conditiile in care cea mai mare pondere in portofoliul societatii o detin actiunile cotate la Bursa.

"Rezultatele financiare obtinute pana in acest moment sunt bune, iar profitul a revenit pe un trend ascendent, dupa ce, in ultima luna, s-a inregistrat o usoara revenire a pietei si a actiunilor pe care le avem in portofoliu. Pentru a doua jumatate a anului speram intr-o revenire a pietei si o majorare a profiturilor", a comentat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker.

Pentru acest an, societatea si-a propus obtinerea unui profit brut de 170 de miliarde de lei (4,6 milioane de euro), in crestere cu 140% fata de 2004.

In luna mai se observa si o usoara modificare in structura portofoliului SSIF Broker, prin scaderea ponderii actiunilor cotate la Bursa de la 82,4% la 78,6% si o crestere a expunerii pe piata RASDAQ de la 16,5% la 20%. Printre societatile la care Broker detine participatii semnificative se numara Compa Sibiu si Siretul Pascani, de pe Bursa, si Biofarm Bucuresti si Comvex Constanta, de pe RASDAQ.

Vineri, SSIF Broker a raportat existenta unei pozitii deschise pe Impact care ar aduce o pierdere potentiala prin marcare de peste 3 mld. lei (83.000 de euro). "Aceste comunicate sunt realizate mecanic si nu reflecta dividendele sau actiunile gratuite primite de la emitenti", a precizat Prunea. SSIF Broker urmeaza sa primeasca actiunile gratuite care i se cuvin in urma calitatii de actionar al companiei Impact la data de inregistrare.

SSIF Broker este singura societate de intermediere listata la Bursa de Valori, printr-o oferta publica primara desfasurata la inceputul acestui an in valoare de 6,25 mil. euro. Ultima tranzactie derulata cu titlurile Broker s-a perfectat la pretul de 20.700 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii este de 13,2 milioane de euro. andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO