Companii

Proprietarii români, rupţi în continuare de realitate. Preţurile terenurilor din Piaţa Victoriei, între 1.500 şi 8.000 euro/mp

Preţurile terenurilor din Piaţa Victoriei variază între 1.500 şi 8.000 euro/mp

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Cristi Moga

26.07.2011, 00:00 1080

Preţurile terenurilor de pe piaţa locală s-au întors la valorilesolicitate în perioada 2004-2005, dar încă există proprietari careconsideră justificat să ceară 8.000 de euro/metrul pătrat de terenîn Piaţa Victoriei din Bucureşti, zona considerată punctul zero aldezvoltărilor de birouri din Capitală.

"În anumite zone se păstrează discrepanţe mari între aşteptărilevânzătorilor şi ofertele făcute de cumpărători. De exemplu, înPiaţa Victoriei preţurile cerute variază între 1.500 de euro/metrulpătrat şi 8.000 de euro/metrul pătrat, în funcţie de vizibilitate,formă şi caracteristicile planului urbanistic zonal", spunconsultanţii Colliers, potrivit cărora în prima jumătate a anuluipreţurile terenurilor s-au stabilizat.

Interes pentru terenuri este în ţară în special din partearetailerilor şi dezvoltatorilor de spaţii comerciale, în timp ce înBucureşti a revenit interesul şi din partea dezvoltatorilor debirouri, dar doar pentru zona centrală, Floreasca-Barbu Văcărescuşi, mai nou, Basarab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO