Companii

Proprietarul Ana Oil investeste 18 mil. euro in doua hoteluri

14.08.2008, 19:31 316

Omul de afaceri sibian Ioan Ghise, proprietarul afacerii cu benzinarii Ana Oil, investeste 18 milioane de euro in doua hoteluri de patru stele, unul in Sibiu si unul in Cluj, care vor opera sub franciza Golden Tulip.
Hotelul din Sibiu, Golden Tulip Ana Tower, are o capacitate de 81 de camere si va deveni operational in septembrie 2008, investitia in aceasta unitate ridicandu-se la opt milioane de euro. Totodata, hotelul din Cluj, Golden Tulip Ana Cluj, va dispune de o capacitate de 109 camere si va deveni operational in mai 2009, in urma unei investitii de 10 milioane de euro.
"In functie de dinamica pietei in sectorul hotelier ne propunem sa realizam si alte investitii atat in Sibiu si Cluj, cat si in alte orase din tara precum Timisoara, Targu-Mures, Arad sau Deva. Investitiile viitoare sunt inca in stadiul de analiza interna, urmand sa decidem care dintre aceste locatii are cel mai mare potential", a spus Razvan Mares, general manager al Group Ana Hotels. El a precizat ca strategia Group Ana Hotels vizeaza dezvoltarea in zona Transilvaniei.
"Studiile spun ca trendul ascendent al zonei se va mentine in urmatorii 8-10 ani. Totodata, dorim sa ne concentram pe segmentul de business, segment care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, in special in orasele mari, resedinta de judet", a spus Mares.
Ghise mai detine in Sibiu o unitate de trei stele, hotel Ana Sibiu, care are deja o prezenta de sase ani pe piata si care ar putea opera sub franciza Tulip Inns, brandul de trei stele al Golden Tulip.
"Decizia o vom lua pana la sfarsitul anului 2008, dar cu siguranta prima optiune va fi Tulip Inns", a precizat Mares.
Pentru toate cele trei hoteluri, Ana Sibiu, Golden Tulip Ana Tower si Golden Tulip Ana Cluj, care vor insuma 275 de camere, este estimata pentru 2009 o cifra de afaceri cuprinsa intre 3,5 si 4 milioane de euro.
"Estimarile noastre sunt bazate pe marile investitii realizate in ultima perioada in Sibiu si pe cresterea nivelului de trai. Totodata, Cluj Napoca a parcurs o dezvoltare accelerata in ultimii ani", a mai spus Mares.
Ion Ghise, cunoscut mai ales pentru reteaua de benzinarii Ana Oil, care a rulat in 2007 afaceri de peste 30 mil. euro, potrivit Ministerului Finantelor, nu este singurul om de afaceri din sibiu care a investit in hoteluri. Si Ilie Carabulea, care este proprietarul celei mai mari companii de transport rutier de persoane, Atlassib International, a investit anul trecut intr-un hotel la Sibiu, care a intrat sub umbrela Ramada. Acesta a declarat de mai multe ori ca intentioneaza sa deschida hoteluri Ramada si in alte orase din tara.
Reteaua Golden Tulip numara in prezent cinci unitati, trei in Bucuresti, un Tulip Inn in Cluj si un Golden Tulip in Mamaia. Sub franciza Golden Tulip va mai opera si hotelul de la Moeciu in proprietarea grupului Eurolines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO