Companii

Proprietarul City Hotels din Cluj va construi un complex turistic in Bucovina

08.06.2007, 17:22 59

Compania Transilvania Development (TD), administrator al hotelurilor de patru, respectiv de trei stele, City Plaza si Central Plaza din Cluj-Napoca, intentioneaza ca in urmatorii 3-4 ani sa construiasca un complex turistic in comuna Vama, din judetul Suceava.
"Am achizitionat in zona un teren de cateva hectare, iar proiectul va fi unul pe termen mediu. Nu avem stabilite deocamdata toate datele legate de investitie, dar am cumparat terenul deoarece era la un pret bun", a declarat pentru ZF Transilvania Nina Moldovan, director general City Hotels Romania, companie membra a Transilvania Development. Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze care a fost pretul terenului si nici costurile totale ale proiectului.
Proiectele Transilvania Development (TD) pentru perioada urmatoare mai prevad extinderea conceptului City Hotels si in alte zone turistice din Romania.
"Nu avem deocamdata semnat niciun contract ferm, dar tatonam zone precum Delta Dunarii, Valea Prahovei sau Timisoara", a precizat managerul general City Hotels Romania. Potrivit reprezentantilor companiei pentru aceste locatii este luat in considerare tot segmentul de corporate events si cel de leisure la fel cum este si in cazul celor doua hoteluri din Cluj-Napoca.
Planurile de dezvoltare pentru acest an ale Transilvania Development vizeaza extinderea capacitatilor de cazare la City Plaza. Firma a achizitionat anul trecut aproximativ 1.000 de metri patrati de teren in vecinatatea constructiei existente, pretul de achizitie fiind de aproximativ 500 de euro pentru un metru patrat. Noua aripa va dubla capacitatile de cazare urmand ca City Plaza sa ajunga la 90 de camere.
"De asemenea, vom dispune de trei noi restaurante cu capacitati de la 40 pana la 300 de locuri, precum si de piscina", a declarat Nina Moldovan.
Hotelul are in prezent o capacitate de 42 de camere, un restaurant cu 150 de locuri, o cafenea cu 20 de locuri, un centru de conferinte si spa.
Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro pentru cele doua hoteluri, valoare reprezentand o crestere de aproximativ 10% fata de 2006. "Cererea inregistreaza momentan un trend crescator, principalele surse de crestere ale pietei fiind segmentul de business travellers, dar si cel de evenimente si turism universitar", a precizat managerul City Hotels.
Moldovan estimeaza ca in perioada urmatoare va incepe sa apara si turismul intern de shopping, ceea ce va genera de asemenea o crestere a indicatorilor financiari.
Managerul general al celor doua hoteluri marca City Hotels din Cluj-Napoca, Nina Moldovan, a mai spus ca anul trecut, gradul mediu de ocupare al celor doua unitati a fost de 67%, iar in structura clientelei, contractele corporate au avut cea mai mare pondere, de 45%, in timp ce evenimentele si turismul business de tranzit au insemnat 25% fiecare.
De asemenea, potrivit informatiilor furnizate de conducerea celor doua hoteluri, 44% dintre clienti au fost straini. Transilvania Development este detinuta de omul de afaceri clujean Sorin Dan, care mai administreaza afaceri in domeniul imobiliar si pe piata de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO