Companii

Proprietarul grupului CrisTim intra in afaceri imobiliare

Proprietarul grupului CrisTim intra in afaceri imobiliare

Afacerile lui Radu Timis au trecut de 150 de milioane de euro in 2005

15.09.2006, 19:33 41

Omul de afaceri Radu Timis, presedintele celui mai mare producator din industria mezelurilor - CrisTim, va intra de anul viitor in afaceri imobiliare, prin constructia mai multor blocuri de apartamente in Bucuresti.
"Anul viitor vom intra in mod sigur pe piata imobiliara, pentru ca aproape 90% din investitiile pe care ni le-am propus la fabrica de mezeluri vor fi finalizate in acest an. Avem niste terenuri in Bucuresti pe care vom construi locuinte, garsoniere si apartamente cu doua si trei camere", a declarat pentru ZF Radu Timis, presedintele grupului.
El nu a oferit mai multe detalii despre acest proiect, spunand doar ca anul viitor va stabili strategia de dezvoltare in imobiliare.
"Detinem cateva terenuri in mai multe zone din Bucuresti, suprafetele nefiind foarte mari, cateva mii de metri patrati. Sunt terenuri pe care am stiut cand trebuie sa le cumparam, noi suntem oricum jucatori mici pe acest segment", a adaugat Timis. El spune insa ca focus-ul companiei pe care o conduce va ramane industria mezelurilor.
Radu Timis, 45 de ani, a construit in zece ani unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti din segmentul produselor alimentare, cifra de afaceri a grupului CrisTim depasind anul trecut 150 mil. euro. Timis a primit in ultimii ani mai multe oferte de a vinde afacerea de la fonduri de investitii, dar si de la companii din industria procesarii din Austria, Olanda sau Germania, insa nu a vandut.
Presedintele CrisTim spune ca a construit acest business pentru cel putin inca trei generatii.
Grupul CrisTim include pe langa businessul din industria mezelurilor o firma de constructii si doua ferme. Compania de constructii are aproximativ 400 de angajati, care au lucrat pana in prezent doar pentru celelalte companii din grup.
"Probabil ca jumatate dintre angajati va continua sa construiasca pentru companiile din grup, iar cealalta va trece la externalizare. Trebuie sa ne obisnuim sa lucram si pentru altii. Avem oferte de constructii rezidentiale si din Germania si Spania. Vom vedea in functie de oportunitati daca vom accepta", a mai spus el.
Omul de afaceri a mai spus ca va intra pe segmentul rezidential pentru ca aici exista o nisa pe piata locala, in ceea ce priveste apartamentele mai ieftine. "Consider ca e o oportunitate in acest moment. Nu vom apela la parteneriate, vom construi noi si apoi vom vinde", a conchis Timis.
Miscarea lui Radu Timis vine dupa ce alti antreprenori care si-au vandut anul trecut afacerile au decis sa se reorienteze catre afaceri imobiliare. Astfel, Marius Ivan, unul dintre fondatorii producatorului de vopsele Dufa, a anuntat ca va dezvolta doua imobile de birouri de 21 de milioane de euro in zona de nord a Capitalei, o parte din investitie provenind din fondurile incasate la vanzarea participatiei sale in cadrul Dufa.
O decizie similara a anuntat si Florentin Banu, cel care a dezvoltat reteaua de supermarketuri Artima, pe care a vandut-o anul trecut pentru 17 mil. euro catre fondul de investitii polonez Enterprise Investors.
Banu a anuntat ca are in vedere constructia unor blocuri de apartamente in Timisoara, valoarea investitiei fiind estimata la 10 mil. euro.
Unul dintre primii oameni de afaceri care au sesizat potentialul reprezentat de investitiile imobiliare a fost omul de afaceri Ion Tiriac. Acesta este detinatorul unor suprafete mari de teren in Capitala si imprejurimi. Dupa ce a dezvoltat afaceri in domeniul financiar si auto, Tiriac s-a reorientat de anul trecut catre domeniul imobiliar, care a devenit principala directie de extindere a grupului.
Tiriac are in diferite faze de dezvoltare mai multe proiecte imobiliare, valoarea cumulata a acestora depasind 500 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO