Companii

Proprietarul Hilton Sibiu: E un an bun, 80% din camere sunt ocupate

Proprietarul Hilton Sibiu: E un an bun, 80% din camere...

Autor: Mirabela Tiron

26.08.2013, 21:32 1262

Omul de afaceri Nicolae Minea, proprietarul hotelului de cinci stele Hilton din Sibiu, în care a investit 25 de milioane de euro pentru afilierea la lanţul internaţional, spune că anul acesta businessul hotelier este în creştere, gradul de ocupare ajungând la 80% în mai-august.

„Pentru mine este un an foarte bun (2013 - n.red.), economia începe să îşi revină. (...) S-au organizat evenimente la bugete mai mari faţă de anul trecut“, a spus pentru ZF Nicolae Minea. El estimează o creştere a veniturilor cu două cifre în acest an faţă de anul anterior, când hotelul a avut o cifră de afaceri de 12,7 milioane de lei (circa 2,9 milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Anul trecut gradul de ocupare al hotelului s-a ridicat la circa 60%, în timp ce anul acesta este estimat un nivel de 80%, potrivit oficialilor hotelului.

Hilton Sibiu operează 115 camere. Tariful unei camere duble, cu mic dejun inclus, se ridică la 333 de lei (75 de euro) pe noapte, potrivit unei rezervări făcute pentru perioada 29-30 august pe site-ul internaţional booking.com. În ace­eaşi perioadă, o cameră la Athénée Palace Hilton din Bu­cureşti, prima unitate afiliată de Hilton în România, se rezervă cu 87 de euro, potrivit booking.com.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO