Companii

Proprietarul Zara angajeaza 120 de oameni in cinci magazine la Cluj

Proprietarul Zara angajeaza 120 de oameni in cinci magazine la Cluj

Magazinele din cadrul mall-ului Polus Center Cluj vor fi conduse direct de catre Inditex Group

25.10.2007, 17:25 394

Inditex, cel mai mare retailer de imbracaminte din Europa si proprietarul brandului Zara, va deschide saptamana aceasta cinci magazine sub brandurile Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius si Oysho, in centrul comercial Polus City Center din Cluj-Napoca, unde va angaja 120 de oameni.
"Vom deschide cinci noi locatii in Romania saptamana aceasta. Aceste magazine se afla in Polus City Center din Cluj", au declarat pentru ZF reprezentantii Inditex.
Magazinele de la Cluj vor fi conduse direct de catre Inditex Group, au mai precizat reprezentantii retailerului spaniol.
Inditex confirma astfel intrarea sa directa pe piata locala, in conditiile in care pana in prezent magazinele grupului au fost operate in franciza, de catre Azadea Group.
Clujul este a doua locatie pentru spaniolii de la Inditex in Romania, primul magazin Zara de pe piata locala aflandu-se in mall-ul Plaza Romania din cartierul Militari din Capitala. Acesta a fost deschis in sistem de franciza de catre Azadea Group.
Potrivit unor surse din piata, Inditex l-a numit pe Lucian Dorobantu, fostul director comercial al Germanos, in functia de country manager pentru Romania. Potrivit acelorasi surse, finance and administration director al Zara Bucuresti va fi Raluca Dumitru.
Interesul grupului spaniol pentru piata locala a crescut semnificativ in ultimul an, urmand ca alte magazine Inditex sa fie deschise in centrul comercial Baneasa Shopping City din Capitala, a carui inaugurare este programata pentru primavara anului viitor.
Inditex a publicat anunturile de angajare pe site-urile de recrutare romanesti si in sectiunea de joburi de pe site-ul grupului. Pozitiile deschise pentru Romania sunt de country HR manager si reprezentanti de vanzari pentru Cluj-Napoca.
Inditex (Industria del Diseno Textil), cel mai mare retailer pe segmentul vestimentar din Europa, cu afaceri de peste 4,1 mld. euro in primul semestru al acestui an, include branduri precum Zara, Bershka, Pull and Bear sau Massimo Dutti si are aproximativ 3.250 de magazine deschise in peste 65 de tari.
Desi Spania ramane cea mai puternica piata pentru Inditex, fiind responsabila pentru 40% din vanzarile companiei, retailerul a demarat o campanie de extindere agresiva in strainatate, intrand pe pietele din Franta, Marea Britanie, Italia, Germania, China sau Rusia. De asemenea, reprezentantii companiei au declarat anterior ca intentioneaza sa deschida in acest an magazine cu o suprafata totala de 280.000 de metri patrati, dintre care doua treimi vor fi sub brandul Zara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO