Companii

PwC România: Vânzarea Praktiker către compania Kingfisher a necesitat aproape şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării

 PwC România: Vânzarea Praktiker către compania...

Autor: Roxana Rosu

03.08.2017, 16:04 600

Echipa de Tranzacţii a PwC România şi firma sa afiliată de avocatură, D&B David şi Baias, au asistat acţionarii Praktiker în tranzacţia de vânzare către britanicii de la Kingfisher, finalizarea contractului venind după şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării.

„A fost o tranzacţie foarte interesantă, ce include şi preluarea unor active imobiliare deţinute de vânzători. Semnarea contractului a necesitat aproape şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării”, a declarat Anda Rojanschi, Partener, D&B David şi Baias, liderul echipei de servicii de asistenţă fiscală şi juridică în tranzacţii.

Tranzacţia a presupus preluarea unei reţele de 27 de magazine de bricolaj, cu o cifră de afaceri de circa 630 de milioane de lei în 2016.

Echipa PwC România şi D&B David şi Baias implicată în tranzacţie a fost formată din aproximativ 10 consultanţi şi avocaţi care au oferit vânzătorului servicii de consultanţă de corporate finance, consultanţă juridică şi fiscală. Echipa de consultanţă juridică D&B David şi Baias a fost coordonată de Sorin David şi Anda Rojanschi (Parteneri D&B David şi Baias) şi include pe Georgiana Bălan, Avocat Senior şi Adina Oprea, Avocat Colaborator.

În ceea ce priveşte echipa de M&A şi Corporate Finance, aceasta a fost compusă din Cornelia Bumbăcea (Partener, Servicii de Consultanţă pentru Management, PwC România), George Ureche (Director), precum şi Gabriela Pieleanu, Manager, Marina Pavel (Manager) şi Larisa Untaru, Senior Consultant. 

Echipa de consultanţă fiscală implicată în tranzacţie a fost coordonată de Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România, asistată de Raluca Popa, Director si Inge Abdulcair, Senior Manager.

Finalizarea tranzacţiei prin care Kingfisher preia reţeaua Praktiker necesită şi aprobarea Consiliului Concurenţei.

„Am fost alături de domnul Omer Susli (n.red.-proprietarul Praktiker) timp de mai mulţi ani, ajutându-l să dezvolte business-ul Praktiker, şi asistându-l şi acum la momentul exit-ului. Din postura de consultanţi, am recomandat o procedură competitivă de vânzare, cu mai mulţi potenţiali cumpărători implicaţi în tranzacţie, ceea ce a dus la obţinerea unui preţ cât mai apropiat de obiectivele proprietarului. Sunt convins însă că suma obţinută în această tranzacţie se va reîntoarce ca investiţii în economia naţională, generând valoare adăugată şi noi locuri de muncă – acest proces ciclic de creare şi eliberare de valoare fiind specific antreprenorilor pur sânge, aşa cum este domnul Susli”, a declarat George Ureche, Director, Servicii de Tranzacţii, PwC România şi parte a echipei PwC dedicate companiilor antreprenoriale şi a afacerilor de familie.

Anul acesta, Echipa integrată de Tranzacţii a PwC România şi D&B David şi Baias a fost implicată în mai multe tranzacţii de anvergură printre care preluarea Supremia de către francezii de la Solina şi achiziţia SunWave Pharma de către fondul sud-african de investiţii Coast2Coast Capital. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO