Companii

Radisson SAS, 125.000 euro din pachete de Revelion

09.12.2008, 17:46 183

Hotelul Radisson SAS din Capitala, cea mai noua unitate pe piata de cinci stele, a vandut deja peste 600 de pachete pentru petrecerea de Revelion, valoarea acestora ridicandu-se la 125.000 de euro, potrivit estimarilor ZF. 

Potrivit reprezentantilor Radisson SAS, preturile pentru petrecerea organizata in noaptea dintre ani sunt cuprinse intre 790 si 890 de lei (205-235 de euro) de persoana, iar evenimentele din aceasta perioada aduc hotelului 30% din veniturile totale estimate pentru luna decembrie. Reprezentantii hotelului nu au precizat insa valorea vanzarilor din ultima luna si nici rulajul estimat in acest an, operatorul hotelului fiind listat pe Bursa.
"Gradul de ocupare va fi cu aproximativ 10% mai scazut in luna decembrie decat in noiembrie", a declarat Torbjorn Bodin, general manager al Radisson SAS. Usoara scadere a gradului de ocupate va veni pe fondul scaderii in decembrie a traficului de business, principalul generator de venituri pentru hotel.
Aproape 95% dintre oaspetii Radisson SAS sunt straini, care petrec in medie 2,6 zile in hotel. 
Printre evenimentele incluse in oferta hotelului pentru Revelion se numara petrecerile organizate in restaurantul Dacia Felix cu bufet international, in atmosfera urbana din Caffe Citta, in restaurantul Prime Steaks & Seafood si o petrecere cu specialitati culinare in Atlas Ballroom.
Hotelul Radisson SAS, deschis oficial in luna septembrie, este controlat de Societatea Bucuresti Turism (BUTU), care detine si complexul Centre Ville.
Radisson SAS este in prezent cel mai mare hotel de cinci stele din Bucuresti, dupa numarul de camere, avand o capacitate de 424 de camere si concureaza pe piata locala atat cu liderul la nivel de cifra de afaceri JW Marriott, care are 402 camere, cat si cu Hilton, InterContinental, Crowne Plaza sau Howard Johnson.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO