Companii

Radisson SAS incepe lupta pentru pozitia de lider

18.09.2008, 19:29 20

Hotelul de cinci stele Radisson SAS din Capitala, care a fost deschis oficial ieri, pune la bataie 424 de camere, adica 20% din totalul pietei de cinci stele, si tinteste pozitia de lider pe piata locala, care in prezent este detinuta de Marriott.

"Tinta noastra este sa devenim lider. Ne-am bugetat un grad de ocupare superior altor unitati de pe piata pentru urmatorul an", a spus Torbjorn Bodin, general manager al Radisson SAS, fara a preciza bugetul estimat.

"Ne asteptam sa trecem pe break even anul viitor", a adaugat Luc Ronsmans, reprezentantul consiliului de administratie al hotelului, care este in proprietatea BEA Hotels.

Fostul hotel Bucuresti, care a necesitat o investitie de 70 de milioane de euro, ar trebui sa treaca pragul unor afaceri de 40 de milioane de euro, atins de Marriott, pentru a deveni lider.

Radisson SAS dispune de un lobby spatios, de 424 de camere care se inalta pe opt etaje, de 1.500 de metri patrati de sali de conferinta, patru restaurante si trei baruri, centru de sanatate, piscina interioara, precum si cazinou. Capacitatea de cazare a Marriott este de 402 camere, iar suprafata salilor de conferinta se ridica la peste 2.000 de metri patrati. Radisson SAS este pozitionat pe Calea Victoriei, alaturi de Hilton si Casa Capsa, fiind in acelasi timp la o distanta mica si de unitatile de cinci stele Howard Johnson si InterContinental. O camera standard la Radisson SAS costa pe data de 1 octombrie 1.240 de lei, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei, in aceeasi data la Marriott pretul fiind de 1.200 de lei.

Radisson SAS este si cel mai mare hotel Radisson SAS din Europa de Est.

"Cred ca hotelul din Romania va ajunge in urmatorii doi, trei ani in top zece unitati Radisson SAS din Europa dupa venituri", a spus Thorsten Kirschke, senior vice president&chief operating officer al Radisson SAS&Regent Hotels.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO