Companii

Radu Timis cauta un cumparator la CrisTim

Radu Timis cauta un cumparator la CrisTim

Radu Timis

08.08.2007, 21:10 39

Omul de afaceri Radu Timis, actionarul majoritar al CrisTim, liderul pietei de preparate din carne de pe plan local - cu afaceri consolidate de 118 mil. euro in 2006, este in negocieri cu mai multe companii din industria preparatelor din carne si cu fonduri de investitii pentru incheierea unui parteneriat.
"Suntem interesati sa incheiem un parteneriat pentru a putea continua dezvoltarea afacerii pe plan local. Printre companiile cu care purtam in prezent negocieri se numara atat jucatori ca Danish Crown sau Campofrio, dar si unele fonduri de investitii", a declarat Radu Timis, directorul general care impreuna cu sotia sunt actionarii majoritari.
Danish Crown si Campofrio se numara printre cele mai mari companii din industria preparatelor din carne atat la nivel european cat si mondial, iar negocierile cu producatorul spaniol Campofrio au fost confirmate si de reprezentantii filialei locale a acestuia, Tabco-Campofrio.
"Au existat discutii exploratorii intre cele doua companii. Daca acestea au mers insa mai departe, ele nu au implicat businessul local", a declarat Ovidiu Wencz, directorul general al Tabco-Campofrio.
Timis a precizat ca deocamdata nu poate estima care va fi valoarea pachetului de actiuni la care va renunta in urma incheierii unui parteneriat.
"Daca vom atrage un fond de investitii, atunci vom vinde un pachet minoritar. Daca insa vom alege sa incheiem un parteneriat cu un partener strategic, atunci exista posibilitatea sa vindem fie jumatate din actiuni, fie un pachet majoritar. Aceste discutii vor fi finalizate cel mai probabil in cursul anului viitor", a spus Timis.
El a declarat inca de la inceputul acestui an ca in momentul in care dezvoltarea afacerilor nu va mai putea fi realizata prin intermediul reinvestirii profiturilor si a surselor bancare, va incerca sa atraga sprijinul unui fond de investitii.
Piata locala a preparatelor din carne, estimata a avea o valoare de aproximativ un miliard de euro, va creste anul acesta cu 10% fata de 2006 pe fondul dezvoltarii lanturilor de retail si al cresterii capacitatilor de productie a principalilor producatori de mezeluri din piata.
In prezent, majoritatea companiilor din industria locala a preparatelor din carne sunt afaceri de familie, printre cei mai mari jucatori numarandu-se CrisTim, Aldis, Caroli, Angst si Elit, singura filiala de multinationala fiind Tabco-Campofrio.
Potrivit estimarilor CrisTim, care anul trecut valora aproximativ 140 mil. euro, compania ar putea inregistra anul acesta o cifra de afaceri consolidata de 130 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO