Companii

Raiffeisen Evolution: Dezvoltam proiecte de peste 20 mil. euro

Raiffeisen Evolution: Dezvoltam proiecte de peste 20 mil. euro

Click pentru imaginea marita

14.08.2007, 20:19 597

Raiffeisen Evolution, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului austriac Raiffeisen, care dezvolta proiectul imobiliar Floreasca City din Capitala, a decis ca incepand cu anul acesta sa devina mult mai agresiva pe piata romaneasca, pentru a prinde tendinta de crestere accentuata a sectorului de real estate, odata cu schimbarea managementului.
"Raiffeisen Evolution a decis sa se dezvolte mai agresiv pe piata romaneasca pentru a putea profita de oportunitatile din acest moment de pe piata imobiliara locala. Suntem interesati sa dezvoltam proiecte imobiliare atat in Bucuresti, cat si in orasele mari din provincie, cu o valoare de vanzare de minimum 20 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Ionel Giuglea, managing director in cadrul diviziei locale a Raiffeisen Evolution.
Grupul austriac i-a recrutat la inceputul acestui an pe Ionel Giuglea, fostul director general al Alpine SA si pe Monica Barcutean, fostul director financiar al diviziei locale de infrastructura si constructii a grupului Strabag, pentru a intensifica investitiile pe piata romaneasca.
Raiffeisen Evolution a investit pana in prezent pe piata locala 50 mil. euro, suma care cuprinde dezvoltarea imobilului de birouri Floreasca Tower, devenit ulterior Oracle Tower, vandut la sfarsitul anului 2005 cu 20 mil. euro catre compania austriaca de asigurari Uniqa, si achizitionarea cu 25 mil. euro a terenului pe care va fi dezvoltat proiectul Floreasca City.
"Suntem in discutii avansate pentru preluarea unui teren in Capitala pe care vom dezvolta un proiect rezidential cu o valoare de investitie de 50 de milioane de euro. In plus, ne aflam in negocieri pentru achizitionarea mai multor terenuri in orasele mari din provincie", precizeaza Giuglea.
Cumparatorii romanii de locuinte au dobandit mai multa experienta in ultimii ani si au inceput sa se indrepte catre proiectele rezidentiale din Capitala. "Au fost cazuri in care un apartament si-a schimbat de sase ori proprietarul inainte de a fi finalizat. Acum, romanii cer garantii solide ca proiectul rezidential va fi finalizat la timp", spune Monica Barcutean.
Cel mai important proiect al Raiffeisen Evolution este Floreasca City, aflat intre Calea Floreasca si Barbu Vacarescu, care se va intinde pe o suprafata de 4 hectare si va cuprinde in prima faza un centru comercial, Promenade Mall, cu o suprafata totala de 50.000 mp, si o cladire de birouri, Sky Tower, cu 33.000 mp. "La mijlocul lunii octombrie vom obtine autorizatia de constructie pentru acest proiect, la care am primit finantarea, iar prima parte va fi finalizata la sfarsitul lui 2009. Pentru cladirea de birouri am primit aprobarea pentru o inaltime de 137 de metri, ceea ce inseamna ca va fi cea mai inalta cladire de birouri din Capitala", spune Giuglea.
Floreasca City va atrage investitii de 200-250 de milioane de euro si este cel mai mare proiect aflat in derulare in Europa in cadrul grupului Raiffeisen Evolution.
"Suntem in negocieri cu clientii ancora ai centrului comercial Promenada Mall, insa nu vom incepe semnarea contractelor pana nu vom obtine autorizatia de constructie, urmand ca ulterior sa incepem procesul de inchiriere a cladirii de birouri, care va fi unul mai scurt", afirma Barcutean.
Compania austriaca este detinuta de Raiffeisen Group, in proportie de 60%, de grupul austriac Uniqa cu 20% si de Strabag AG Project Development Division, cu circa 20%, potrivit reprezentantilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO