Companii

Randstad : IT-ul este cel mai atractiv sector de activitate pentru angajaţii români, urmat de servicii, primele trei locuri în topul angajatorilor fiind ocupate de Microsoft, HP şi IBM România

Randstad : IT-ul este cel mai atractiv sector de...

Autor: Roxana Rosu

11.05.2023, 11:44 268

IT-ul este cel mai atractiv sector de activitate pentru angajaţii români, primele trei locuri în topul angajatorilor fiind ocupate de Microsoft, HP şi IBM România, potrivit  studiului  Randstad România Employer Brand Research.

Microsoft a fost desemnat cel mai atractiv angajator pentru al doilea an consecutiv.

Companiile de IT se diferenţiază puternic de restul domeniilor, fiind cu 10% mai populare decât organizaţiile din cea de-a doua industrie din top, cea a serviciilor. FMCG pare să revină printre preferinţele angajaţilor români, după o scădere semnificativă în 2022.

Potrivit Randstad România Employer Brand 2023, cele mai atractive companii din principalele sectoare de activitate sunt Microsoft (IT), HP (servicii), HAVI Logistics (logistică), Antibiotice (producţie şi distribuţie pharma), Nokia Networks (telecom), Robert Bosch (automotive), Philips (producţie), Heineken România (FMCG), Oscar Downstream (petrol şi gaze), ING Bank N.V., Amsterdam (finanţe), eMAG (retail).

În ceea ce priveşte criteriile de evaluare ale angajaţilor atunci când aleg un loc de muncă, pe lângă salariu, care rămâne preferatul incontestabil de mai mulţi ani, echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală a crescut în importanţă, concurând direct cu evoluţia în carieră, pentru locul 4.

Astfel, pachetul salarial atractiv este un motivator mai puternic pentru români decât media europeană (indicele mediu european este de 154, cel românesc este de 161. Indicele consideră 100 ca valoare medie a importanţei factorilor motivatori şi o corelează cu indicatorii individuali).

Al doilea aspect major este atmosfera plăcută, care înregistrează o mică diferenţă faţă de media europeană (Europa 140, România 148), ceea ce arată că angajaţii români acordă atenţie modului în care se simt la locul de muncă şi în care sunt trataţi de managerul lor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO