Companii

Raport BEI. Frica de a avea bani de investiţii, dar nu şi oameni care să construiască proiectele, una dintre marile spaime de business. Ce altceva îi mai sperie pe oamenii de afaceri?

Radu Timiş Jr.

Radu Timiş Jr.

Autor: Roxana Petrescu

09.02.2022, 17:45 752

♦ Dincolo de grijile legate de instabilitatea mediului de afaceri, pentru 73% dintre companiile din România lipsa forţei de muncă este cea mai mare temere la ieşirea din criza sanitară.

„Incertitudinile legate de viitor (80%) şi lipsa forţei de muncă bine pregătită (73%) sunt văzute ca principalele bariere în calea investiţiilor pe termn lung. Procentele sunt în linie cu rezultatele din 2020, dar şi cu media europeană“, se arată în cel mai recent raport dedicat României, pentru anul 2021, realizat de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI).

Încă de anul trecut, antreprenori, dar şi companii multinaţionale au început să acuze lipsa forţei de muncă, diferit faţă de alţi ani fiind faptul că deşi multe firme au banii de investiţii, lipsesc oamenii care să poate realiza aceste proiecte.

„Lipsa de personal e o problemă acută cu care ne confruntăm. Vom avea nevoie de încă 150-200 de oameni pentru a realiza ce ne-am bugetat. Deja ne gândim la posibilitatea de a aduce muncitori străini în România“, spunea la finalul anului trecut Radu Timiş Jr., fiul cel mare al fondatorilor grupului Cris-Tim, Cristina şi Radu Timiş, care a preluat în 2019 funcţia de CEO al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24