Companii

Real închide primul magazin din România, lângă aeroportul din Timişoara

Real închide primul magazin din România, lângă aeroportul din Timişoara

Autor: Dana Ciriperu

21.12.2011, 18:11 3615

Operatorul hipermarketurilor Real, a treia mare reţea de hipermarketuri după cifra de afaceri (după Kaufland şi Carrefour) va închide magazinul din comuna Ghiroda, din judeţul Timiş, a treia unitate pe care grupul german o are la Timişoara.

Acesta e primul magazin închis de Real pe piaţa locală. Un magazin real are în medie 250 de angajaţi.

Şi Carrefour a închis un hipermarket la Brăila în 2009, odată cu închiderea centrului comercial Armonia din localitate.

"Decizia de a închide magazinul din comuna Ghiroda este datorată situării magazinului într-o locaţie ale carei planuri iniţiale de dezvoltare nu s-au materializat", au spus reprezentanţii companiei.

În comuna Ghiroda se află aeroportul din Timişoara.

"Magazinul s-a dovedit a fi amplasat intr-o locatie ale carei planuri de dezvoltare nu s-au materializat, ceea ce a generat pierderi importante pentru compania noastra", a spus Michel Lamoot director general real,- Hypermarket Romania.

Reprezentanţii companiei au mai spus că tuturor anagajatilor magazinului real,- Ghiroda le vor fi asigurate locuri de muncă în cadrul companiei şi au precizat că în 2012 compania va relua expansiunea, cu o locaţie în parcul comercial AFI Bucurestii Noi.

Investiţia germanilor în magazinul de lângă aeroportul din Timişoara s-a ridicat la 24 mil. euro, potrivit informaţiilor din decembrie 2009 când a fost inaugurată unitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO