Companii

Rebranding în farma. A&D Pharma, sub care s-au dezvoltat aproape 30 de ani distribuitorul Mediplus şi farmaciile Sensiblu, devine Dr. Max România

În 2023, brandul care a marcat timp de aproape trei decenii piaţa farmaceutică locală - A&D Pharma, este înlocuit de noua identitate - Dr. Max România.

În 2023, brandul care a marcat timp de aproape trei decenii piaţa farmaceutică locală - A&D Pharma, este înlocuit de noua identitate - Dr. Max România.

Autor: Georgiana Mihalache

27.04.2023, 00:07 731

♦ În urmă cu cinci ani, în 2018, operaţiunile A&D Pharma au fost preluate de către cehii de la Penta Investments, în cea mai mare tranzacţie din piaţa farma, estimată la 350 mil. euro ♦ Din 2020 a început un proces de rebranding al farmaciilor sub umbrela Dr. Max, nume cu care fondul de investiţii operează farmaciile în Europa ♦ Care este istoria de 29 de ani a A&D Pharma?

Grupul farmaceutic A&D Pharma, care a apărut in 1994 şi a ajuns al doilea cel mai mare grup din piaţa far­ma­ceutică locală, după Fildas-Catena, devine oficial Dr. Max România, identitate sub care vor funcţiona cele două divizii de business - farmaciile Dr. Max şi distribuitorul de medicamente Mediplus.

Încă de la finalul lui 2022 farmaciile Sensiblu au fost rebranduite cu numele Dr. Max, asa cum a scris Ziarul Financiar. Procesul de rebranding a început în 2020, însă acţionarul a păstrat o parte dintre unităţi cu numele Sensiblu, în care comercializa şi produse din game premium. Dr. Max a mizat pe segmentul de preţuri mici. La finalul anului trecut, şi aceste unităţi au început să fie înlocuite de brandul internaţional Dr. Max.

„Vom continua şi sub noua identitate să ne dezvoltăm, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pacienţilor din România. Această etapă vine ca un pas firesc în expansiunea noastră pe piaţa locală, dar şi în dezvoltarea brandului de angajator, în timp ce obiectivul principal va rămâne cel de a contribui la îmbunătăţirea sănătăţii românilor, pornind de la nevoile reale ale acestora.“, a spus Cezar Zaharia, CEO al Dr. Max România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO