Companii

Remus Vişan, Paravion: „Una dintre cele mai cerute destinaţii de vară a fost Istanbul”

Remus Vişan, director general al Paravion

Remus Vişan, director general al Paravion

Autor: Cristina Bellu

22.09.2016, 10:37 244

În intervalul menţionat, în topul destinaţiilor care au atras cei mai mulţi pasageri din ţara noastră se numără Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen şi Viena.

”Se zboară frecvent din România, iar vara este sezonul cu cele mai multe călătorii în afara ţării. Un motiv evident sunt vacanţele specifice, dar dacă ne uităm la destinaţii şi la durata călătoriei, observăm că românii călătoresc foarte des şi cu alt scop decât concediul. Una dintre cele mai traficate destinaţii de vară a fost Istanbul, care, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat anul acesta, a rămas o destinaţie de afaceri importantă pentru români”, declară Remus Vişan, director general al Paravion.

Potrivit datelor agenţiei, aproximativ 90% dintre călătorii au fost efectuate din Bucureşti, topul fiind completat de Iaşi (4%), Cluj-Napoca (3%), Timişoara (2%), respectiv Sibiu, oraş din care au zburat sub 1% dintre turiştii Paravion.

Perioada verii cu cele mai multe zboruri internaţionale a fost luna august, în datele de 12, respectiv 31 august raportându-se cele mai multe călătorii din întreg sezonul estival.

În ceea ce priveşte cursele charter operate de companiile aeriene exclusiv pe destinaţii turistice, cele mai multe au transportat turişti spre Creta, Zakynthos şi Rhodos, insulele greceşti fiind, ca şi anul trecut, preferatele românilor pentru concediile de vară.

Agenţia de turism online Paravion face parte din grupul Happy Tour, controlat de fondul spaniol de investiţii GED Capital.

Potrivit celor mai recente date, agenţia a finalizat primul semestru cu o cifră de afaceri de 27 de milioane de euro, în creştere cu circa 56% faţă de perioada similară a anului anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO