Companii

Renault, 350.000 de masini la Mioveni in 2008

03.10.2007, 20:00 13

Reprezentantii Automobile Dacia au declarat ca noul Logan Pick-Up, prezentat de Carlos Ghosn la Salonul Auto de la Frankfurt, precum si hatchback-ul Sandero vor putea fi fabricate pe aceeasi linie de productie pe care in prezent se asambleaza variantele de caroserie berlina break a modelului Logan.
"Pick-upul si Sandero vor fi produse pe aceeasi linie principala ca si celelate modele. In sectia de vopsitorie si cea de caroserie exista linii separate, dar la asamblare este suficienta o singura linie pentru toate cele cinci variante din gama", a declarat Charles Morillo, directorul uzinei Vehicule Dacia.
Reprezentantii Dacia au declarat ca anul viitor la Mioveni vor fi produse doua noi modele, primul fiind varianta pick-up a Logan, iar cel de-al doilea probabil o varianta derivata din Sandero care este produs in prezent in Brazilia.
Odata cu producerea modelului cu numarul 3 milioane, livrat in Italia, directorul Dacia a declarat ca din aceasta saptamana se pot produce zilnic 1.050 de autoturisme, fata de 930 cate erau fabricate pana in prezent.
"Acest ritm de productie se va intensifica in urma investitiilor actuale, iar in 2008 productia va ajunge la un total de 350.000 de unitati pe an", a adaugat Morillo. Nivelul de productie estimat de reprezentantii grupului francez pentru 2008 este dublu fata de cele 188.000 de unitati care au iesit pe poarta fabricii din judetul Arges in 2006.
Capacitatea maxima a uzinei de la Mioveni va fi atinsa atunci cand se va ajunge la o cadenta de 60-63 de vehicule pe ora. "Este o cadenta de productie egala cu a celorlalte uzine Renault. Este capacitatea maxima ce poate fi atinsa, iar obiectivul nostru este plasarea uzinei printre cele mai importante din grup", a spus Morillo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO