Companii

Renault a angajat doar 30 de ingineri la Titu in acest an din cauza opririi lucrarilor

Renault a angajat doar 30 de ingineri la Titu in acest an din cauza opririi lucrarilor
18.06.2009, 16:13 56

Centrul Renault Tehnologie Roumanie (RTR) a redus ritmul angajarilor in prima parte a anului in urma opririi lucrarilor de constructie pentru sediul din orasul Titu, judetul Dambovita. Compania urmarea ca la finalul lui 2009 sa ajunga la 3.000 de angajati insa in primele sase luni au fost angajati doar 30 de ingineri.

"La inceput am avut un nucleu de oameni de la platforma Dacia, am angajat 600 de oameni in 2007, iar in 2008 aproximativ 700.
Acum, de la inceputul anului am angajat aproximativ 30 de ingineri. S-a intarziat programul din cauza amanarii constructiei", a declarat Anca Oreviceanu, director de comunicare al Renault Tehnologie Roumanie.
RTR are in prezent 2.200 de angajati in unitatile din Bucuresti, Mioveni si Titu.
 
Bani de la BERD si BEI
Potrivit reprezentantilor RTR, lucrarile de constructie pentru reconversia fostei unitati militare de la Titu intr-un centru tehnologic pentru testarea de automobile au fost oprite pentru atragerea de finantari. Renault a reusit in ultimele doua luni sa atraga finantari pentru prima etapa a proiectului in valoare de 166 mil. euro, de la BERD, BEI, din fonduri proprii si din subventiile statului roman.
"In prezent aproximativ 20% din lucrari sunt finalizate. Odata ce BERD si BEI vor incepe finantarea se vor relua procedurile. Se lucreaza acum la terasamente, fundatii, amenajarea utilajelor in cladiri", a spus Oreviceanu. RTR a finalizat constructia unor hale si amenajarea unor cladiri deja existente in timp ce caile rutiere au fost demolate pentru constructia unor piste de testare speciale cu o lungime de 30 km.
BERD va participa cu 44 de milioane de euro, in urma achizitiei a circa 50% din RTR, BEI a acordat un imprumut de 83 de milioane de euro, iar statul roman a aprobat o subventie de 28 de milioane de euro, aferenta investitiei.
 
Al doilea centru, dupa cel din Franta
Centrul tehnic de la Titu, al doilea centru ca importanta din grupul Renault, dupa cel din Franta de la Aubevoye, va realiza o parte a testelor unor vehicule si organele mecanice concepute la birourile de proiectare.
"Pana la inceperea activitatii centrului de la Titu, RTR va utiliza o serie de mijloace de testare existente la Bucuresti si la Mioveni, care permit realizarea proiectelor in curs", a spus Oreviceanu.
RTR a derulat teste de caroserie, echipamente de caroserie, partea electrica, sisteme electronice si sasiu pentru gama Dacia: Logan Pick-up, Sandero, facelift Logan si MCV, dar si Sandero Stepway si modelul SUV ce urmeaza a fi lansat.
Renault a realizat prin RTR testele de anduranta si pe rutele autohtone si pentru modelul Megane 3, iar in prezent se deruleaza testele pentru noul model Scenic.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO