Companii

Renault ar putea face Sandero la Pitesti

12.09.2007, 18:58 17

Grupul francez Renault ar putea incepe la Pitesti, pe langa Logan, si productia modelului Sandero, lansat in acest an in America de Sud.
"Modelul era dedicat initial pietei sud-americane, insa va fi comercializat si in Europa sub brandul Dacia. Este normal insa ca modelul destinat a fi vandut in Europa sa fie produs in Europa, iar Romania este singura tara low-cost din regiune, si in plus produce deja modelul Logan", a explicat la o masa rotunda Carlos Ghosn, CEO Renault. Chiar si asa, este posibil ca la inceput o parte dintre modelele vandute in Europa sa provina din fabrica Renault de la Curitiba, Brazilia, unde sunt realizate in prezent. "In functie de necesitati, am putea apela si la masini produse in Brazilia, insa ca regula generala preferam ca masinile vandute sa fie produse local sau regional, datorita taxelor vamale".
El nu a precizat daca Sandero va fi numele sub care va fi vandut modelul in Europa, insa in cazul in care managementul decide sa aduca pe piata europeana modelul produs in Brazilia va fi pentru prima data cand o Dacie se va produce in strainatate.
Sandero este al cincilea model dezvoltat pe baza platformei Logan, dupa variantele sedan, break (comercializat sub denumirea Logan MCV), van (camioneta) si pick-up prezentat in premiera la o conferinta a Renault cu o seara inainte de salonul de la Frankfurt. Grupul francez nu a expus insa la Frankfurt modelele Sandero si Logan Pick-up, primul fiind insa expus la conferinta Renault.
"Nu am adus modelul pick-up pentru ca nu este gata. Am luat decizia de a-l produce, iar productia va fi realizata in Romania pentru ca aici avem deja o istorie si o piata existenta (prin modelul Dacia Pick-up cunoscut sub denumirea populara de papuc - n. red.). Din Romania vom exporta modelul in tari din estul Europei, nordul Africii si Orientul Mijlociu".
In total platforma Logan ar trebui sa genereze pana in anul 2009 sase modele, una dintre variantele vehiculate fiind un model SUV (sport utility vehicle - model de teren).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO