Companii

Renault Koleos: SUV pentru oras

Renault Koleos: SUV pentru oras
21.09.2008, 14:40 69

Daca in urma cu doua saptamani am testat versiunea diesel de 2,0 litri dCi si 175 CP, in toate conditiile, de la trafic de oras, la off-road cu dificultate medie, de data aceasta am optat pentru versiunea pe benzina si cu tractiune integrala, pe care de aceasta data am testat-o cu precadere in traficul din Capitala.

Din punctul de vedere al dimensiunilor, Koleos este cu aproape 30 cm mai lung (4,52 m) si cu 9 cm mai lat (1,86 m) decat Megane, putand fi incadrat cu usurinta in segmentul compact la acest capitol.

In plus, dimensiunile compacte ale masinii sunt completate de directia servo-asistata - prea asistata pentru cei ce prefera masinile sport, dar optima pentru cei ce fac manevre la viteze mici si desigur de pozitia inalta la volan.

Avantajul versiunii pe benzina a lui Koleos il reprezinta pretul - 25.151 de euro cu TVA inclusa, pentru echiparea Dinamique si tractiune integrala, fata de 28.251 de euro pentru dieselul de 175 CP.

Dezavantajul il reprezinta in schimb consumul de combustibil. In traficul din Capitala, computerul de bord al modelului Koleos echipat cu motorizarea pe benzina a indicat un consum mediu de aproximativ 14 litri/100 km, in timp ce versiunea diesel a indicat in trafic urban un consum de 10 litri/100 km.

In ceea ce priveste dinamica, versiunea pe benzina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9,3 secunde, fata de 9,9 secunde in cazul dieselului de 175 CP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO