Companii

Renault spera sa intre in top trei vehicule utilitare

Renault spera sa intre in top trei vehicule utilitare
05.04.2010, 23:05 57

Fabrice Cambolive, directorul comercial al Renault AutomobileDacia, a declarat ca urmareste in acest an pozitionarea nouluimodel Renault Master intre primele trei modele ca vanzari din piatavehiculelor comerciale, ceea ce inseamna ca vanzarile utilitareitrebuie sa se dubleze fata de nivelul de 418 unitati inregistrat in2009.

In 2009 vanzarile de vehicule utilitare de pana la 3,5 tone s-aucontractat cu peste 60% si au ajuns la aproape 14.000 de unitati.Tendinta a continuat apoi si in primele luni din acest an, cerereafiind mai jos cu 49% fata de situatia din acelasi interval din2009, iar vanzarile au fost de exact 1.000 de unitati in intreagapiata. "Master trebuie sa reprezinte mai mult de jumatate dintotalul vehiculelor utilitare Renault comercializate. Obiectivuleste sa plasam Master pe podiumul furgoanelor, dar nu putem stabilio tinta de vanzari intrucat piata ramane dificil de estimat", adeclarat Fabrice Cambolive.

In ianuarie-februarie, potrivit statisticilor de vanzari primelemarci in clasamentul de vehicule comerciale sunt Peugeot, Fiat siFord, iar modelele Boxer, Ducato si respectiv Transit detin primelelocuri in segmentul de utilitare din clasa furgon de aproape 3,5tone. Importatorul marcii urmareste, pentru sustinerea vanzarilor,si deschiderea a zece centre specializate in repararea siintretinerea de vehicule comerciale.

Cererea din segmentul vehiculelor comerciale de sub 3,5 tone s-aredus de aproape trei ori in ianuarie - februarie 2010 fata denivelul inregistrat in urma cu doi ani.

"Sunt doua tipuri de clienti: firmele mici, care vor un vehiculadaptat in functie de cererile activitatii lor si companiile maridin care unele studiaza reinnoirea parcului auto", a spusCambolive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO