Retail&Agrobusiness

Acţionarii Auchan au adus 240 mil. euro în România în ultimii 2 ani

Acţionarii Auchan au adus 240 mil. euro în România în...

Autor: Cristina Rosca

21.01.2015, 08:07 242
Acţionarii lanţului francez de hipermarketuri Auchan, prezent pe piaţa din România cu 32 de magazine, au adus 60 mil. euro pentru a majora capitalul social al societăţii din România, potrivit informaţiilor din Monitorul Oficial.
 
Majorarea de capital din luna decembrie a anului trecut se adaugă altor trei majorări din 2013 când  au fost aduse 180 de milioane de euro. Astfel, în doi ani, acţionarii grupului francez au injectat 240 mil. euro în expansiunea reţelei care s-a făcut fie de la zero, fie prin preluarea a 20 de hipermarketuri Real. Preluarea a avut loc la finalul anului 2012, mai exact în anul când s-au făcut cele mai multe majorări de capital.
 
Ultima injecţie de ca­pital, de 60 mil. euro, a avut loc în decembrie 2014, cu puţin înainte de deschi­de­rea mallului Coresi Braşov, planificată pentru luna martie a acestui an. Aici grupul francez, prin divizia imobiliară Immo­chan, a investit 60 de mi­lioane de euro într-un pro­iect cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi. Printre chiriaşi se numără grurpurile de modă Inditex şi H&M şi retailerul de electroIT Flanco.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO