Retail&Agrobusiness

Ambiţia românului care conduce portofoliul de lux al Diageo în 30 de ţări: să crească de trei ori businessul în următorii şase ani

Viorel Ognean, head of Reserve în cadrul Diageo Eastern Europe şi ţările CIS

Viorel Ognean, head of Reserve în cadrul Diageo Eastern Europe şi ţările CIS

Autor: Mădălina Panaete

13.12.2014, 11:20 1429

Viorel Ognean, românul de 44 de ani care conduce portofoliul de lux din 30 de ţări al Diageo - cel mai mare producător de băuturi spirtoase premium de la nivel mondial - spune că România se află în rândul ţărilor care au un potenţial de dezvoltare semnificativ al segmentului de lux.

„Se consumă băuturi de lux în România. Românul nu este atipic, consumă şi când iese în oraş, dar şi acasă. Băuturile de lux sunt consumate în­tr-o proporţie de 50% de oamenii care nu neapă­rat trăiesc în lux, dar ocazional achi­ziţionează produse din categoria de lux. Din când când îşi doresc să trăiască sentimentul luxului, nu neapărat că ar fi un consumator fidel“, a declarat într-un interviu acordat Ziarului Financiar Viorel Ognean, head of Reserve în cadrul Diageo Eastern Europe şi ţările CIS.

Din această funcţie, românul se ocupă de la Bucureşti de dezvoltarea portofoliului de lux al Diageo în 30 de ţări din precum România, Bulgaria, Cehia, dar şi din Israel, unde producătorul britanic nu este prezent direct, ci prin intermediul distribuitorilor.

În România, partenerul Diageo este PP Distributors România, unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi spirtoase.

Din portofoliul Reserve al Diageo fac parte băuturi spirtoase precum Ciroc, Ketel One (vodcă) Zacapa (rom), Don Julio (tequila), Johnnie Walker Blue Label, Johnnie Walker Gold Label Reserve sau colecţia John Walker&Son (whisky), whisky-uri single malt precum Singleton, Lagavulin sau Cardhu, dar şi Tanqueray Ten (gin).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO