Retail&Agrobusiness

AMRCR, despre demisia fostului ministru al agriculturii cu o zi înainte de învestirea noului guvern: „Nu este corect să îşi încheie aşa mandatul“

Achim Irimescu

Achim Irimescu

Autor: Roana Rotaru

09.01.2017, 00:06 608
George Bădescu, directorul exe­cu­tiv al Ascociaţiei Marilor Reţele Co­mer­ciale din România (AMRCR), spune că nu i se pare corect modul în care a ales să plece din funcţie fostul mi­nistru al agriculturii Achim Irimescu, de­misionând cu o zi înainte ca plenul Parla­mentului să dea votul de înves­titură pentru cabinetul Grindeanu.
 
AMRCR mai cere explicaţii privind do­cu­mentarea ce a stat la baza redac­tării normelor de aplicare pentru „legea su­per­marketurilor“, care ar trebui să oblige retailerii ca cel puţin 51% din pro­dusele agroalimentare expuse la raft să provină din lanţul scurt de aprovi­zio­nare.
 
„Nu este corect să se încheie aşa mandatul domnului Achim Irimescu. Dânsul nu a explicat pe ce s-a bazat când a făcut normele de aplicare pentru Legea 150/2016. Aruncă aşa nişte lucruri şi după aceea pleacă? Cred că este corect ca fostul ministru să explice de ce şi-a dat demisia cu o zi înainte de înche­ie­rea madatului, să spună pe ce s-a bazat proiectul de norme şi dacă a inclus în acesta observaţiile pe care le-a primit prin scrisorile de la Bruxelles“, a decla­rat pentru ZF George Bădescu, direc­torul executiv al AMRCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO