Retail&Agrobusiness

Carrefour aplică deja TVA de 20% pentru produsele nealimentare, în aşteptarea reducerii de la 1 ianuarie

Carrefour aplică deja TVA de 20% pentru produsele...
23.12.2015, 13:03 2993

Retailerul Carrefour aplică, începând cu 27 decembrie, reducerea TVA de la 24% la 20%, pentru produsele nealimentare. Un model similar a fost aplicat şi în mai, înainte de reducerea TVA la alimente de la 1 iunie. Atunci TVA-ul a fost redus de la 24% la 9%. Reducerea de patru procente se va aplica direct la casele de marcat, pe lângă promoţiile pe care compania le oferă în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Carrefour a fost primul lanţ de magazine care a îngheţat preţurile la alimente în luna mai pentru a oferi un reper clar românilor în ceea ce priveşte preţul cu TVA de 24% şi cel cu TVA de 9%. Acum susţinem în avans reducerea TVA-ului la zeci de mii de produse nealimentare. Facem acest lucru deoarece credem cu tărie în faptul că reducerea TVA-ului de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie va aduce beneficii semnificative atât pentru clienţi, cât şi pentru retaileri şi furnizori”, spune Andreea Mihai, director de marketing & PR al Carrefour România. O mutare similară au făcut şi retailerii din alte domenii, precum mobilă.

În România, grupul Carrefour deţine 189 de magazine, dintre cele 10.100 pe care le are la nivel mondial, în 34 de ţări. Pe piaţa locală grupul francez are afaceri totale de circa 1,2 mld. euro. Recent Carrefour a preluat şi cele 86 de supermarketuri Billa, cu afcaeri de peste 300 mil. euro, însă acordul aşteaptă aprobarea Consiliului Concurenţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO